Mutare wow a Emiliei Arcan: „Plec din Pro România! Voi continua să fac politică social democrată!”

Senatoarea Emilia Arcan a dat mai devreme (cu mai puțin de 3 zile înainte de alegeri) un mesaj surprinzător, prin care anunță despărțirea totală de Pro România și revenirea la „politica social-democrată”. Arcan nu nominalizează clar PSD dar cam asta rezultă din mesaj și, probabil, în zilele următoare vom vedea dacă reorientarea doctrinară va fi urmată și de reînscrierea ei în grupul PSD de la Senat.

Mesajul Emiliei Arcan punctează dezamăgirile din relația ei cu Pro România Neamț, nu pomenește nume de politicieni din Neamț ci este structurat ca o spovedanie către cetățeni:

<< Dragii mei,
În ultimul timp am primit sute de mesaje de la dumneavoastră, fiecare adresându-mi întrebarea: „De ce nu mai candidez pentru alegerile parlamentare”?La fel de multe au fost și încurajările pe care mi le-ați adresat și care, recunosc, m-au făcut să trec mai ușor peste toate dezamăgirile trăite din viața politică, în ultima perioadă.
Țin să precizez că nu mai candidez pentru un nou mandat în Parlamentul României nu pentru că nu mi-am dorit și nu am muncit, ci, ca să răspund cu diplomația are mă caracterizează, pentru că nu s-a „potrivit“.
Am crezut în proiectul PRO România, am crezut în liderii acestei formațiuni, m-am implicat cu toate forțele pentru a obține rezultate satisfăcătoare la alegerile locale și fără lipsă de modestie, procentul luat de formațiune mi se datorează în cea mai mare parte. Dar, din păcate, după toate sacrificiile mele am ajuns la concluzia că am fost folosită, s-a uzat de experiența mea și sunt extrem de dezamăgită pentru că mi s-a întâmplat asta!
Scorul obținut în alegerile locale la nivelul județului se datorează ca urmare a muncii mele, alături de o echipă mică și unită și nu sunt este deloc de neglijat:
– 1 primar în comuna mea natală, Crăcăoani;
– 65 consilieri locali;
– 3 consilieri județeni.
Este mult, chiar foarte mult, având în vedere că în campanie am muncit cu o mână de oameni de care mă leagă prietenii de mulți ani și nu am făcut echipă cu membri „vechi“ ai PRO România, așa cum era firesc și cum se întâmplă într-o campanie.
Personal, am satisfacția că am reușit să urnesc lucrurile și că un partid mic și fără perspectivă are acum reprezentativitate la nivel local și județean datorită mie. Eu chiar am crezut în PRO… și chiar dacă nu-mi vor mulțumi pentru ceea ce am făcut, trăiesc cu satisfacția că am demonstrat că știu cum se face politică!>>.

Senatoarea de Neamț explică apoi că părăsește Pro România și direcția spre care se îndreaptă: <<Ce vreau să precizez este că retragerea mea din acest proiect nu înseamnă că voi părăsi viața publică și politică! Voi continua să fac politica social democrată, așa cum am făcut-o timp de 20 ani, să lupt pentru dreptate, corectitudine, apărarea drepturilor românilor, pentru respectarea legilor și pentru revenirea noastră, a tuturor, la o normalitate care a dispărut de peste tot. Și în continuare voi lupta pentru recunoașterea femeii în politic, în funcții publice, voi rămâne apărătoarea drepturilor reprezentantelor sexului frumos.
Dragi nemțeni care ați crezut în mine și care în urmă cu 4 ani mi-ați acordat votul, vă asigur că închei cu fruntea sus mandatul de senator.
Am încercat, atât cât a fost cu putință și cât a depins de mine, să îmi fac treaba cu bună credință, profesionalism și seriozitate.
Am inițiat proiecte de lege, le-am susținut în comisii și plen și multe dintre ele sunt au devenit astăzi legi.
Am reprezentat Biroul Permanent al Senatului ocupând funcția de chestor și secretar, cu cinste și profesionalism.

Cuvintele nu vor putea exprima niciodată ONOAREA cu care timp de patru ani v-am reprezentat în Parlamentul României.
Le mulțumesc tuturor celor cu care am avut onoarea să colaborez în toți acești ani.
Vă mulțumesc vouă, prieteni și cititori ai acestei pagini, pentru susținere.
Mesajele, sfaturile și criticile adresate cu siguranță m-au ajutat să fiu un senator bun și să vă reprezint cu demnitate!
Pentru mine se deschide un nou capitol și vă promit că voi realiza lucruri speciale pentru cei care merită cu adevărat.
Dragi nemțeni, nu vă voi dezamăgi nici în continuare prin ceea ce voi face, pentru că Dumnezeu m-a ajutat să învăț una dintre cele mai importante lecții ale vieții: să știu și să câștig, dar și să pierd și să fiu mereu un om corect și cinstit.
Vă asigur că voi rămâne la fel de activă și implicată în viață publică și în politică!
Mă mândresc cu faptul că sunt iubită de nemțeni, simt asta în fiecare zi și vă garantez că nu voi abandona niciodată ideea în care cred.
Mi s-a închis o ușă! Dar câte s-au deschis!!!
Vă îmbrățișez și aveți încredere în mine! Nu vă voi dezamăgi!>>.

Fost președinte al OFSD Neamț (organizația de Femei) și vicepreședinte la nivel național al doamnelor social-democrate, Emilia Arcan a părăsit tabăra social-democrată nemțeană înainte de alegerile locale acuzând la acel moment desemnarea unilaterală de către șeful PSD Neamț a lui Răzvan Cuc drep candidat pentru funcția de primar de Piatra Neamț.
Foarte activă în campania de la alegerile locale, Arcan s-a retras apoi într-un con de umbră în ceea ce privește activitatea politică județeană.

 

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Mutare wow a Emiliei Arcan: „Plec din Pro România! Voi continua să fac politică social democrată!”

  1. Ca să facem un rezumat la toată barbolongia asta, ar fi trebuit să spuneți cam așa doamnă: „nu mi-au dat niciun ciolan să rod si cel pe care mi l-au promis era fără carne”.

Lasă un răspuns