A murit Judecătorul Filioreanu!

img_8313

Unul dintre cei mai cunoscuţi judecători din judeţul Neamţ, Dumitru Filioreanu a trecut la cele veşnice. Ieşit la pensie în 2004, Dumitru Filioreanu a fost unul dintre judecătorii cei mai stabili în activitate la Tribunalul Neamţ, după anii 90. Într-o perioadă a fost şi vicepreşedinte al Tribunalului Neamţ, funcţie din care s-a ocupat direct de deschiderea Judecătoriei Bicaz.
Acel moment dar şi altele sunt rememorate, într-o scurtă postare pe facebook, de fostul judecător Gheorghe Moroşanu:

„Judecătorul Filioreanu – în eternitate

Cu mulţi ani în urmă, ca jurist de firmă, intram în litigii comerciale. Judecătorul Dumitru Filioreanu dădea soluţia, aproape invariabil, la primul termen. Ne primea în birou, ne sfătuia, ne învăţa, fără grija că l-ar putea cineva acuza de părtinire. 
Probitatea lui era deasupra oricărei îndoieli. 
Judecătoria Bicaz îi datorează totul. Ca vicepreşedinte de Tribunal, el s-a ocupat de reconstruirea sediului, de amenajări, de pregătirea personalului, el ne-a dus de mînuţă pe toţi cei şapte care am început acolo, el ne-a învăţat cum trebuie să fim un colectiv, dar şi cum să fim demni, puternici, corecţi şi normali. 
Familia îndurerată trebuie să fie mîndră de el, ca şi noi toţi. 
Cale lină în veşnicie, Domnule Judecător!

Jud. Gh. Moroşanu”

Daniel VINCA

 

2 thoughts on “A murit Judecătorul Filioreanu!

  1. un om deosebit de o corectitudine rar intalnita.prin seriozitatea lui te obliga sa te prezinti foarte bine pregatit in fata instantei de judecata.dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

  2. Un om deosebit, pacat ca noi oamenii ne aducem aminte de astfel de oameni cand deja ne-au parasit! 🙁 Dumnezeu sa va odihneasca sufletul bland!

Lasă un răspuns