A murit dr. Huianu

Image 47

Cunoscutul doctor Octavian Huianu a decedat azi la prânz, răpus de o boală nemiloasă, după o grea suferinţă. Avea 76 de ani.

A fost unul din cei mai cunoscuţi medici O.G. din Moldova. A lucrat zeci de ani de zile la Spitalul Judeţean Neamţ unde a fost, în anumite perioade, şef de secţie şi chiar director al unităţii medicale.

Din 2012, pensionar fiind, a lucrat la Cabinet Preşedinte, departament al Consiliului Judeţean Neamţ, fostul preşedinte CJ Culiţă Tărâţă apreciind că îi poate folosi cunoştinţele din domeniul managementului sanitar. A făcut parte în ultimul timp şi din C.A. al Spitalului Judeţean, ca reprezentant al preşedintelui Tărâţă.

Personaj controversat (criticat de unii că în tinereţe cânta muzică populară “pentru ceauşeşti”), dr. Huianu a câştigat în 2012 un proces împotriva structurilor statului comunist, acuzând la rândul său că a fost filat şi interceptat ilegal.

Mai mult, instanţele l-au şi reabilitat, apreciind că sentinţa pentru luare de mită din acei ani (a fost arestat, judecat, încarcerat) a fosz o înscenare tipică poliţiei politice.

Apropiaţi ai familiei dr. Huianu spun că starea de sănătate a acestuia s-a agravat şi mai mult imediat după decesul lui Culiţă Tărâţă, fără ca Huianu să fi ştiut de respectivul episod.

2 thoughts on “A murit dr. Huianu

  1. Dr. Solomon Cotoi si familia ,a aflat cu durere de disparitia colegului de facultate , Dr. Octavian Huianu ,personalitate medicala si artistica ,de mare anvergura .Dumnezeu sa-l odihneasca in pace .

  2. VIOLETA : „Sincere condoleante intregii familii !’ Imi pare foarte rau de pierderea unui medic ginecolog de exceptie .x

Lasă un răspuns