A murit Directorul Complexului Muzeal Neamţ!

12928149_1718847125054944_5449981563800377598_nProfesorul Gheorghe Dumitroaia, directorul Complexului Muzeal Neamţ a murit în această seară, în secţia Terapie Intensivă din Spitalul Judeţean Neamţ.

Dispariţia fulgerătoare a acestuia a fost anunţată pe net de prieteni şi colaboratori din domeniul cultural nemţean care au ţinut să-i aducă astfel un ultim omagiu.

Cel care conducea de ani destinele instituţiei care coordona activitatea tuturor muzeelor din patrimoniul judeţean, ajunsese în urmă cu câteva seri, la urgenţa Spitalului, cu un accident vascular cerebral.

12966364_1081636965215500_1162420796_n

Fotografie de colecţie din cartea cartea „Patruzeci de ani de VACANŢE MUZICALE la Piatra-Neamţ”, editura Capriccio, Piatra-Neamţ, 2011 – profesorul Dumitroaia, la Cetatea Neamtului, cu un grup de studenti din RFG care concertasera la Piatra Neamt si vizitau judetul.

„În această seară a plecat dintre noi cel mai important arheolog din ținutul Neamțului, de la preotul Constantin Mătase încoace, dr. GHEORGHE DUMITROAIA, director al Complexului Muzeal Neamț. Mare om, mare specialist! Dumnezeu să îl primească între cei buni!”, este mesajul poetului Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Judeţene.

„SEARĂ TRISTĂ. Aflu de pe facebook că directorul Complexului Muzeal judeţean Neamţ, dr. GHEORGHE DUMITROAIA, a părăsit această lume.
L-am întâlnit nu cu multe zile în urmă. Era zi de duminică şi venise să-şi vadă colegii de la Cucuteni, aflaţi şi ei la lucru. 
Era puţin obosit. Mărturisea că mai are încă mult de lucru şi nu ştie când va termina. I-am spus că are tot timpul din lume pentru a finaliza proiectele sale de cercetare. Era ceea ce credeam atunci. Nu am spus-o din complezenţă. Doar că…
Destinul a avut alte planuri cu domnia sa. 
Îmi pare rău ca noi, cu toţii, am pierdut un OM de valoare. Un PROFESIONIST sadea care, pe lângă munca de manageriat a întregului complex muzeal judeţean, s-a dedicat cu patimă muncii de cercetare arheologică. Muncă pe care a preluat-o şi continuat-o de la un alt ilustru cercetător nemţean, preotul Matasă.
Dacă Dumnezeu a decis să-l cheme la El pe profesorul DUMITROAIA, nu-mi rămâne decât să mă rog pentru odihna sa veşnică.
Rămas bun, domnule Director!” este mesajul IN MEMORIAM postat de Andrei Valentin, specialist din cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare.

D.V.

cop dumitroaia

 

2 thoughts on “A murit Directorul Complexului Muzeal Neamţ!

  1. Functia de director aduce stres,emotie,munca…la 67 de ani,ar trebui sa ne bucuram de viata si sa nu tinem scaunul ocupat.Odihna vesnica!

  2. Dumnezeu sa-l odihneasca si sincere condoleante familiei. Un om de mare caracter si un specialist desavarsit ,care a stat departe de sleata de penali din consiliul judetean ce vroiau sa-l inlocuiasca cu o marioneta de-a lor inca din 2013. Pacat de disparitia fulgeratoare si greaua durere pricinuita mai ales familiei, merita sa-l pastram in memoria noastra de localnici pe omul care ne-a dezvaluit ,a recreat, a conservat semne ale originii noastre si care intradevar ne-a facut viata mai frumoasa.
    cu stima,
    Ionut David

Lasă un răspuns