A murit Busuioc, “Curierul” de la Piatra Neamţ!

Radu Busuioc, unul din cei mai cunoscuţi taximetrişti din Piatra Neamţ a murit acum două zile, după o operaţie realizată la un spital din Iaşi. O infecţie la un organ intern a pus capăt vieţii celui care era cunoscut şi drept „Curierul” de la Piatra Neamţ (apropos de filmul cu acelaşi nume cu Jason Statham în rolul principal).

Busuioc era prin definiţie un personaj. „Un om plin de viaţă şi un bun coleg”, spun amicii şi colegii lui de branşă. Taximetrie „cu acte” a practicat doar câţiva ani în rest, printre reprizele de mers la muncă în afară, Busuioc era omul care era cunoscut drept poştaşul sau poştalionul perfect. Aveai de trimis sau de luat un colet de la zeci sau sute de kilometri distanţă? Busuioc era soluţia! Apărea la miezul nopţii problema recuperării de la aeroport a unei rude? Te rugai să răspundă Busuioc la telefon că apoi problema era ca şi rezolvată. Era închisă circulaţia rutieră şi feroviară spre Bucureşti şi trebuia să ajuţi pe cineva (un student sau un pacient) să ajungă în capitală? Busuioc lua harta rutieră, dădea câteva telefoane şi apoi, prin Târgu Mureş şi coborând spre sud (sau pe alt traseu), „coletul” ajungea la destinaţie fără nicio problemă, fără nicio emoţie.

Acesta a fost Radu Busuioc, pietreanul care în atâţia ani a demonstrat că dincolo de diplome sau calificări poţi fi apreciat oferind seriozitate şi garanţia lucrului bine făcut. „Ne-am înţeles, am bătut palma? E clar, ăsta e contractul nostru!”, spunea “Curierul de la Piatra Neamţ” unui client care-i solicitase serviciile.

În urmă cu două zile, inima acestuia s-a încăpăţînat să nu mai bată.

D.V.

 

3 thoughts on “A murit Busuioc, “Curierul” de la Piatra Neamţ!

  1. Învățați să scrieți un articol si numele anumitor actori! Jason statham! Aberati si le înfloriți! Tot respectul pentru cel ce a fost Radu Busuioc!

Lasă un răspuns