Mugur Cozmanciuc (PNL): Toate proiectele de investiții care au fost începute în județul Neamț vor continua!

Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc a declarat că actualul Guvern nu va bloca finanţarea la nicio investiţie din judeţul Neamţ, singura condiţie pentru ca lucrările să-şi continue cursul fiind, firesc, legalitatea şi corectitudinea facturilor emise de constructori.

„Aș vrea să transmit un singur mesaj: Toate proiectele de investiții care au fost începute în județul Neamț vor continua. Orice voce solitară, care devine tot mai solitară, care spune că nu vor continua aceste proiecte este într-o mare eroare. Guvernul PNL și echipa PNL Neamț vor susține proiectele de investiții din județul Neamț, indiferent de obiectiv. Fiecare proiect de investiții se va derula conform cadrului legal și fie că vorbim de drumul Piatra Neamț – Bacău, Bicaz – Poiana Largului sau Autostrada Unirii sau alte proiecte vor fi continuate și susținute de Guvernul PNL, în parametri legali și corecți.
Orice factură care arată că a existat un serviciu prestat, un deviz de lucrări, care este conform cu realitatea, se va plăti. Finalul anului 2019 va găsi Guvernul Orban cu facturile achitate către operatorii care au emis aceste facturi, dar niciodată nu se va plăti factura pentru un acoperiș al unei școli, unde nu există școala. Dacă există școala există și acoperiș.
Reiterez: orice obiectiv de investiții care are factură emisă în conformitate cu realitatea va fi plătită”, a declarat azi deputatul Cozmanciuc, liderul PNL Neamţ, într-o conferinţă de presă susţinută alături de deputatul Laurenţiu Leoreanu şi de senatorul Eugen Ţapu.

Preşedintele liberalilor nemţeni a mai menţionat câteva măsuri care au fost luate de Guvernul PNL:

 • măsuri pentru deblocarea situației minerilor de la SN Salrom, prin acordarea voucherelor de vacanță bugetate și neacordate de către Consiliul de Administrație

 • restructurarea Guvernului prin reducerea de la 26 la 16 numărul ministerelor. Acest proces va continua la nivelul agențiilor și celorlalte instituții.

 • au fost deblocate proiecte finanțate din fondurile europene, care redevin o sursă importantă a finanțare pentru România. Au fost lansate apeluri de proiecte în domeniul screeningului medical (prevenție pentru cancer de colon, cancer mamar, cancer uro-genital, hepatită) cu o valoare de 100 mil euro, beneficiari estimați 1.000.000.

 • au fost semnatele ordinele pentru începerea lucrărilor pe întreg tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova- Pitești, aproximativ 40 de km, în care sunt cuprinse și variantele de ocolire ale localităților Balș și Slatina.

 • a fost deblocată situația examenului de rezidențiat, care a avut loc pe 8 decembrie, și pentru care s-au înscris 8.876 tineri absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie.

„Cât despre reorganizarea administrativă se va face la fiecare minister de ministerul de resort, inclusiv în teritoriu. Noi aici la Neamț nu vom avea obiective politice sau pătimașe, pentru a nu genera un haos la nivel administrativ”, a mai spus Cozmanciuc.

D.V.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Mugur Cozmanciuc (PNL): Toate proiectele de investiții care au fost începute în județul Neamț vor continua!

 1. Cozmanciuc,nu credem nimic din ce spui.

  Nu ne mai plictisi cu declaratii electorale.

  Daca nu desfiintati pensiile speciale a celor care au patronat hotiile din ultimii 30 de ani inclusiv cele militare care nu sunt justificate in nici un fel aceasta tara neavand nici un razboi in ultima 100 de ani veti fii istorie.

  Acest furt colosal din banii nostri cu aceste”pensii speciale” care nu exista in nici o tara din lumea asta este intolerabil si va fi sfarsitul orcarui partid controlat de securisti care se va opune.

Lasă un răspuns