Mugur COZMANCIUC: Noi vrem să punem statul în slujba cetățeanului, nu cetățeanul în slujba statului!

pnl-2Reporter – Suntem la finalul campaniei electorale în care sunteţi angrenat cu echipa dumneavoastră, cu partidul din care faceţi parte. Care ar fi noutatea, care ar fi concluzia care vă surprinde după această bătălie electorală?

Mugur COZMANCIUC: M-a surprins atitudinea adversarilor. La ce mod? Dacă e să ne luăm după siguranța și încrederea pe care o afișează, ca și cum victoria este deja a lor, de ce au recurs la tot felul de tertipuri pentru a-și consolida poziția? Asta îmi spune că de fapt atitudinea lor nonșalantă este doar o mască, iar în spatele cortinei realizează că alegătorii s-au săturat să fie mințiți și folosiți ca masă de manevră electorală.

 

Reporter – Evident că un candidat de pe o listă de partid nu ajunge chiar pe fiecare uliţă din judeţ. Pe ce zonă aţi avut responsabilităţişi care este specificul acesteia faţă de restul judeţului?
Mugur COZMANCIUC: Admit că nu am avut cum să ajung pe fiecare uliță, în ultimele trei săptămâni, dar mărturisesc că știu județul Neamț foarte bine. Știu că cei de pe Valea Muntelui merită șansa ca locurile să fie promovate mai mult, ca turiștii să știe că acolo vor avea parte de momente unice. Știu că cei din zona Tîrgu Neamț așteaptă cu sufletul la gură să aibă autostrada Unirii, ca să aibă o șansă în plus ca de acolo să se scrie altfel de povești, nu doar cele lăsate în urmă de Creangă. E nevoie de o poveste de succes. Cei din zonele apropiate municipiului Piatra Neamț au nevoie de un proiect care să definească zona metropolitană, iar cei din jurul Romanului vor să li se ofere condițiile necesare ca cei plecați în afară să se întoarcă pentru a-și deschide aici o afacere.

Reporter – Care au fost principalele 3 probleme pe care vi le-au reclamat cetăţenii?
Mugur COZMANCIUC: Că își doresc să simtă din toată inima, fără nicio reținere, mândria de a fi nemțeni. Să poată trăi într-un județ prosper, unde au condiții optime pentru a munci, prospera și pentru a-și crește copiii.

Reporter – Care e principalul aspect negativ sesizat în această campanie?
Mugur COZMANCIUC: Eforturile unora de a-i convinge pe ceilalți că nu merită să meargă duminică la vot. Sper că toți românii vor înțelege cât de importantă este decizia lor, că este esențial să fie uniți și să nu renunțe la un drept pentru care strămoșii noștri au luptat, iar unii chiar au murit pentru asta.

Reporter – Ce au avut în această campanie adversarii şi echipa dumneavoastră nu?
Mugur COZMANCIUC: Au făcut campanie?

Reporter – Ce vă reproşaţi că nu aţi făcut în această campanie?
Mugur COZMANCIUC: Că nu am avut timp suficient ca să fac campanie din ușă în ușă, din poartă în poartă, ca să stau de vorbă cu cât mai mulți alegători.

Reporter – Întrebare sensibilă: are vreun rost să vorbim şi să ne dorim schimbarea clasei politice fără ca în paralel să avem şi o schimbare a mentalităţii electoratului?
Mugur COZMANCIUC: Știu că nu e simplu să vezi partea plină a paharului, mai ales când nota generală este una pesimistă, iar negativismul este prezent în realitatea imediată și împins în față prin știri, dezinformări sau de oameni rău intenționați. Însă, realitatea are și o altă față. Dacă ne uităm la imaginea de ansamblu vedem că trăim într-o societate mai educată, mai sănătoasă și mai dezvoltată în comparație cu cea a generațiilor trecute. Însă se poate mai bine, de aceea este dreptul lor să contribuie la schimbare și să se prezinte la vot în data de 11 decembrie. Că în ciuda problemelor care pot apărea într-o democrație, orice altă variantă este nocivă.

Reporter – Care e motivul principal pentru care un alegător v-ar vota pe dumneavoastră şi nu pe ceilalţi?
Mugur COZMANCIUC: Experiență, dedicare, implicare. Pentru că sunt parte a echipei Partidului Național Liberal care este și cel mai important partid de dreapta al României. Spre deosebire de toate celelalte partide din România, noi vrem să punem statul în slujba cetățeanului, nu cetățeanul în slujba statului.

Reporter – Mesajul de final…
Mugur COZMANCIUC: Dragi nemțeni participați duminică la vot! Cât despre echipa PNL Neamț vă transmit că noi, cei care candidăm la Camera Deputaților și Senat, vom promova egalitatea de șanse, egalitatea în fața legii, integritatea și vom susține lupta anticorupție pentru un județ prosper, o Moldovă dezvoltată, prosperă și o Românie reclădită. PNL va duce România Înainte.

A consemnat Daniel VINCA / ADV

cop-mugur

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns