Mugur Cozmanciuc: „Mulțumesc, Ghineț! Succes, Verzea!”

Un mesaj de normalitate – asta transmite deputatul Mugur Cozmanciuc, șeful PNL Neamț, la noua schimbare a conducerii Spitalului județean, mulțumind managerului care pleacă și urând suuces celui care preia funcția.

Cozmanciuc face și o dezvăluire, anunțând că Verzea a primit propunerea de a face parte și din echipa Marcoci dar nu a răspuns pozitiv atunci, legând acea abținere și de ipoteza că poate s-a gândit mai aplicat că soția sa lucrează într-o instituție subordonată CJ, deci lui Ionel Arsene, care era foarte supărat că Ministerul face numiri.

<<Parlamentarii de la PSD-ALDE-Pro România au făcut niște modificări la Hotărârea privind instaurarea stării de alertă pe întreg teritoriul României, care depășesc cadrul constituțional și au introdus un articol prin care au blocat Guvernul în a-i putea schimba pe managerii de spitale.
Drept urmare, managerul spitalului județean Neamț a fost deja schimbat.
Vreau să îi mulțumesc domnului Marius Ghineț și echipei sale care, în ciuda mandatului scurt și a oprobriului public nedrept, atât timp cât a fost manager s-a dedicat în totalitate rezolvării problemelor și asigurării unor servicii medicale de calitate pentru nemțeni.
Pentru o corectă informare doctorul Silviu Dan Verzea a fost invitat să facă parte din echipa doamnei manager Daniela Marcoci, ca director medical, însă a refuzat oferta. Poate, la vremea respectivă, în luarea deciziei a contat că soția domniei sale lucrează la muzeul județean.
Revenind, eu nu voi emite judecăți de valoare, așa cum au făcut unii de prin județ în cauze similare, dar dacă domnul Verzea a acceptat oferta, târziu în noapte, sper ca de acum să demonstreze că poate să schimbe ce nu a funcționat cum trebuie, timp de atâția ani, și, totodată, să arate că nu se va lăsa implicat în legăturile ”bolnăvicioase” care au ținut spitalul în subdezvoltare, pentru că nemțenii au nevoie să le fie asigurate servicii medicale de calitate. Nu contest credibilitatea și profesionalismul domnului Verzea, ci îi doresc mult succes în calitatea de manager, pentru că succesul lui va fi unul al nemțenilor>>, spune liderul PNL Neamț.

Mugur Cozmanciuc reamintește și reala influență a lui Ionel Arsene în Spitalul Județean care, în acest mandat, a girat practic diverse persoane care au generat un management dezastruos: <<Dar nu pot să nu remarc, din nou, ipocrizia PSD prin vocea președintelui Consiliului Județean Neamț, care a avut de nenumărate ori ocazia să facă ceva concret pentru Spitalul Județean Neamț. Însă nu a făcut asta, în schimb a girat niște persoane care au făcut dezastru. PSD a fost încă de la începutul crizei sanitare un actor politic iresponsabil. Nu face excepție nici președintele Consiliului Județean Neamț, care nu a făcut decât să arunce cu invective și să se derobeze de răspundere. Continui să afirm, dincolo de subiectivism, că Neamțul are nevoie de mai mult decât vorbe>>.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Mugur Cozmanciuc: „Mulțumesc, Ghineț! Succes, Verzea!”

  1. Ca sa fie corect pana la capat, PNL este cel care a modificat legislatia , pentru ca guvernul sa poata schimba managerii de spital in perioada de criza.Masura poate ca era justificata , in contextul pandemiei, pentru a se actiona rapid acolo unde erau probleme.Insa, de fapt, s-a urmarit doar schimbarea oamenilor pusi de PSD cu unii pusi de PNL.Nu ar fi fost o problema daca acesti oameni noi ar fi fost mai buni decat cei schimbati si daca guvernul si-ar fi asumat si finantarea completa a spitalelor respective.Dar, lucrul asta nu s-a intamplat, nici la Neamt, nici in alta parte.In fine, ramanerea Spitalelor Judetene in subordinea autoritatilor locale a fost dorita (si votata!) inclusiv de PNL, la presiunea baronilor „portocalii/galbeni”, care nu sunt cu nimic mai prejos decat cei „rosii”.Sa nu credeti, stimate jurnalist si stimati cititori, ca acest ping-pong politic cu SJN este altceva decat o batalie pentru directionarea banului public!Niciunul din liderii politici locali nu este interesat de altceva decat de propriul buzunar si de propria influenta!!

Lasă un răspuns