Mugur Cozmanciuc către Siegfried Mureşan: Cabinet europarlamentar la Neamț, pentru moldovenii de pe ambele maluri ale Prutului!

Mugur Cozmanciuc, liderul PNL Neamţ i-a cerut europarlamentarului Sigfried Mureşan să deschidă, după alegerile din 26 iunie, un cabinet europarlamentar la Piatra-Neamţ pentru regiunea Moldovei şi pentru Republica Moldova.

„Nu-i cer acum lui Sigfried Mureșan să dea un răspuns pe loc ci aștept să treacă alegerile, să aibă un nou mandat de europarlamentar, și să dea curs acestei propuneri”, a spus Cozmanciuc în conferința de presă de la Piatra Neamț în care Mureșan era alături iar europarlamentarul a dat afirmativ din cap.

Și Cozmanciuc și Mureșan au dedicat o parte a conferinței de presă viitoarei propuneri care va fi făcută Parlamentului European, în noul mandat, pentru aplicarea unui set unic de norme și reguli în toate țările UE cu privire la proiectele derulate cu fonduri europene.

Cozmanciuc a punctat faptul că România trebuie să ceară și să obțină condiții similare cu a celorlalte țări europene: „PNL, prin lista de candidaţi şi proiectul pe care îl va prezenta, va avea ca temă principală România ca stat cu drepturi şi valori egale în Uniunea Europeană. De asemenea, vom întări şi conserva identitatea naţională. Relaţia cu Uniunea Europeană trebuie să fie corectă şi transparentă cu orice stat, aceleaşi valori şi aceeaşi analiză a proiectelor. Relaţia primarilor cu Bruxellesul trebuie să fie egală şi echitabilă în permanenţă”.

„Am discutat foarte mult cu primarii PNL în ultimele luni, iar fondurile europene sunt principala sursă de investiţii. Primarii au spus că e complicat, că este foarte multă birocraţie. În programul electoral al PNL vom propune şi vom cere adoptarea pentru întreaga Uniune Europeană a unui set unic de reguli şi norme pentru absorbţia de fonduri. Adică aceleaşi reguli pentru toate ţările din Uniunea Europeană. Aceste reguli să fie ca model după regulile din ţările unde există o birocraţie minimă. Ne dorim aceleaşi reguli pentru toţi, birocraţie minimă pentru toţi”, a declarat și Sigfried Mureșan.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns