Motocicliștii există în trafic!


Sub acest îndemn, Poliția Română vine cu o serie de recomandări destinate atât șoferilor, cât și împătimiților de motoare. Odată cu venirea primăverii, motocicliștii sunt din ce în ce mai prezenți în trafic, iar pentru o călătorie în siguranță oamenii legii vin cu o serie de precizări importante.
Astfel, potrivit unui comunicat de preă remis de Inspectoratul Județean de Poliție Neamț, șoferii sunt sfătuiți să se asigure temeinic atunci când schimbă direcția de mers, iar motocicliștii să se facă vizibili prin purtarea de echipament de protecție cu elemente reflectorizante, să păstreze farul aprins și să evite unghiurile din care nu pot fi observați în trafic.
De asemenea, oamenii legii recomandă motocicliștilor să păstreze mereu contactul vizual cu tot ceea ce se întâmplă în jurul lor și să nu se lase în baza celorlalți participanți la trafic. Totodată, iubitorii de motoare sunt sfătuiți să se asigure temeinic înaintea oricărei manevre, dar să se și pregătească pentru orice condiții de drum – carosabil umed, scurgeri de lichid, nisip sau pietriș. Bineînțeles, oricine urcă pe motor nu trebuie să uite de echipamentele de protecție – cască și echipament adecvat, eventual modular, în straturi, care îl face mai ușor de adaptat la condițiile meteo schimbătoare.
La rândul lor, șoferii sunt sfătuiți să asigure temeinic înainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda. De asemenea, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să își păstreze banda de deplasare pe timpul efectuării virajelor și să nu deschidă portiera decât după ce s-au asigurat în prealabil.

Alex SÎRBU

2 thoughts on “Motocicliștii există în trafic!

  1. Toti soferii ar trebui sa-si implementeze in cultura lor, faptul ca pe strazi circula si motociclisti, iar motocicletele nu se pot compara cu masinile niciodata!
    In toata Europa orccidentala, odata cu primirea permisului de conducere, categoria B, primesti dreptul de a conduce motociclete pana la 125cmc. Va intrebati de ce noua ne dreptul doar pana la 49 cmc?

    Si motociclistii sunt parteneri de trafic!

  2. Oo, dar stim(!), cum sa nu stim(?!) ca motociclistii exista in trafic! Odata cu primavara au aparut si ei, sunt ca un fel de ”vestitorii” sezonului estival. Oricine locuieste in Piatra Neamt sau face o plimbare pe unul din bulevardele centrale nu are cum sa nu observe aproape zilnic, mai ales la ceas de seara, cum motocicletele sunt calarite cu grație (sau greație?!) de acesti maestri care le tureaza si supratureaza sa le sara pistoanele si sa ne arate ei noua ce bijuterii pe doua roti au in dotare! Nu mai zic daca esti la trecerea pentru pietoni si vrei sa traversezi, ca trebuie sa astepti sa treaca motocicletele mai intai, abia apoi sa calci zebra daca nu vrei sa calaresti sau sa fii calarit de vreo motocicleta, fara voia ta… cu asa viteza circula prin oras! Nu aflam din niciuna dintre recomandarile Politiei daca aceasta categorie de participanti la trafic trebuie sa respecte regimul legal de viteza in localitate (citind a doua oara, chiar nu scrie nimic de viteza), ca despre zgomot, asta este, nu avem ce face trebuie sa-i suportam.

Lasă un răspuns