Motociclist francez accidentat extras din Ceahlău de Salavamont cu elicoterul SMURD

Azi, in jurul orei 12 Salvamont Neamt a intervenit in urma unui apel la 112 in zona paraului Martin din Parcul National Ceahlau.

Un motociclistul dintr-un grup de 15 cetateni francezi ,acuza dureri mari in zona coloanei vertebrale in zona bratelor si prezenta o deformare a toracelui. Ambulanta nu a putut intra in zona asa ca o autoutilitara salvamont a adus pe rand doi asistenti si ulterior un medic de la ce-a de-a doua ambulanta venita in zona Statiunii Durau. Transportul a fost efectuat mai bine de un km cu UT 2000 si fost oprit in cateva randuri datorita starii proaste a victimei.

Prin Dispeceratul National Salvamont si structurile de comanda a Salvamont Romania initial s-a prealertat elicopterul de la Tg. Mures apoi dupa ce am reusit sa luam legatura cu coordonatorul medical interventia aero a fost autorizata . S-au transmis coordonatele locului de aterizare ,viteza vantului si directia lui. Aeronava SMURD a aterizat in Statiunea Durau in mai putin de 30 de minute de la alertare . La 14 30 aeronava cu victima stabilizata decola spre Tg. Mures.

 

 

Dana Vinca

Sursa foto Salvamont Neamt