Motiv de PANICĂ și la Neamț! Valiza cu mii de documente TELDRUM ar putea face victime colaterale…

Subiectul #Teleormanleaks care a explodat în seara zilei de sâmbătă poate face victime și în alte județe, inclusiv la Neamț. Miile și miile de documente în format electronic care arată ramificațiile afacerii butonate din spate, de pe vremea când era președinte la CJ Teleorman, de Liviu Dragnea (inclusiv corespondență prin email, pe diverse subiecte) vor aduce lumină în multe afaceri care păreau de neînțeles, mai ales că după cum spun cei de la Rije Proiect la unele dintre acestea nu au avut acces nici procurorii care au făcut perchezitii la firma respectivă.

Toată presa centrală care nu e subordonată PSD a preluat deja știrea cu valiza de documente ajunse în curtea unei redacții cu rezultate adevărate în ceea ce înseamnă jurnalismul de investigatie, iar una dintre stiri o puteti citi AICI.

<<Potrivit sursei citate, în valiză s-ar afla:

– Un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, precum mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont etc., dar și mii de imagini foto/video de la evenimentele companiei, cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții.

– O tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș. Aceasta conține, de exemplu, peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie, dar și o agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” sau … “L I V I U”.

– Un stick de memorie cu informații de lucru ale unei șefe de gestiune din Tel Drum.

– Peste o mie de hârtii, precum copii de pe documente personale ale familiei Dragnea sau planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria>>, anunta presa centrala care citeaza primul anunt facut de Rije Proiect.

Reamintim că in urmă cu câțiva ani un important politician din Neamț îl acuza pe Liviu Dragnea (pe atunci numarul 2 in PSD și Ministru al Dezvoltării) că i-a cerut să dea lucrări cu dedicație, de 74 miliarde de lei vechi, unei anumite firme.

Vom reveni.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns