Moştenirea Culiţă Tărâţă la TCE 3 BRAZI: 295 milioane lei. Datorii de 295 milioane!!! (preluare antitepari.ro)

tce 3 b

295.000.000 de LEI NOI, adică peste 65 de milioane de EURO – aceasta este suma cu care perla coroanei imperiului economic creat de Culiţă Tărâţă, TCE 3 BRAZI SRL poate dispare în neant, în urma falimentului cerut chiar de patroni, după cum informează siteul antitepari.ro.

Publicăm mai jos, INTEGRAL, articolul celor de la antitepari.ro (postat de siteul lor pe 2 februarie, pe la 15.40) şi, în afara informaţiilor şi concluziilor respective, mai adăugam:
1. În tabelul creditorilor apar firme cunoscute ca aparţinând sau ca fiind controlate de familia Tărâţă sau rude de gradul 1: SEF Petroforest (suma solicitată 17,5 milioane lei), PFA Tărâţă Elvira (305.916 lei), Umaro SA (1,4 milioane lei), TMC Chemicals (1,5 milioane lei), Tărâţă C. Culiţă (3,38 milioane lei) etc. Precizare: sumele de mai sus sunt în LEI NOI!
2. În totalul acestor datorii din tabelul creditorilor se află şi creanţele la ADS (180 mil. lei) şi la ANAF (1,6 mil lei), contestate în instanţe de TCE 3 Brazi (creanţe admise sub condiţie suspensivă). Aceeaşi soartă o au şi creanţele la unii furnizori, de peste 6 milioane de EURO.

În timp ce citiţi articolul de mai jos (de la antitepari.ro), gândiţi-vă dacă într-o ţară normală, o asemenea ŢEAPĂ dusă la dimensiunea MEGA nu s-ar fi soldat, IMEDIAT, cu sigilarea tuturor bunurilor firmelor (imobile, utilaje, maşini, aparatură, materii prime, produse aflate pe stoc, post tv etc) şi a averii personale a tuturor acţionarilor, administratorilor, directorilor din grupul de firme respectiv…

V.N.

………………. antitepari.ro …………….. 

Moştenirea Culiţă Tărâţă la TCE 3 BRAZI: 295 milioane lei. Datorii de 295 milioane!!!
Creat la 2 Februarie 2015 

– Conform tabelului preliminar al creditorilor, firma TCE 3 BRAZI SRL are datorii totale de peste 295 milioane lei (RON); din această sumă, aproape 181 milioane lei reprezintă creanţe către Agenţia Domeniilor Statului, admise sub condiţie, ca urmare a existenţei unui proces întreADS şi TCE 3 BRAZI SRL

– Firma TCE 3 BRAZI SRL a fost unul dintre cei mai mari producători de cereale din Europa, dar şi-a cerut falimentul în 2014, la doi ani după ce pierduse” concesiunea terenurilor agricole din Insula Mare a Brăilei

– Exploatarea terenurilor respective a fost preluată de o societate controlată de Constantin Duluţe,AGRICOST SRL, un apropiat al defunctului Culiţă Tărâţă

– „Întâmplător”, lichidatorul judiciar „LD Expert Grup IPURL” (din judeţul Vaslui!), se pre(a)ocupă şi de falimentul MONDO TOUR SA Tîrgu Neamţ; profesionalismul individului Dumitru Lazăr nu i-a permis să se întrebe cum de o „neica nimeni” pe nume Maria Grigoraş a „sponsorizat” firma cu 15,5 miliarde lei vechi!  

Conform tabelului preliminar al creditorilor, firma TCE 3 BRAZI SRL Piatra Neamţ (J27/1958/1994; CUI 6571316) are datorii totale de 295.644.214,87 lei, cea mai mare parte a acestei sume, respectiv 210.604.376,01 lei, reprezentând creanţe admise sub condiţie suspensivă. 

În ceea ce priveşte creanţele bugetare, lichidatorul judiciar a admis cereri pentru suma de 4.859 lei, depuse de Primăria Piatra Neamţ, la care se adaugă cele două cereri admise sub condiţie suspensivă, depuse de Agenţia Domeniilor Statului (180.906.969 lei)  şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (1.603.144 lei). Cererile acestor două instituţii vor fi admise în tabelul definitiv în funcţie de deciziile instanţelor în dosarele aflate pe rol. 

De asemenea, tot sub condiţie suspensivă au fost admise solicitările de creanţă formulate de „Cargill Agricultura” SRL (2.828.831,39 lei) şi „East Point Holdings” LTD (25.265.431,62 lei). 

Excepţie făcând cererile admise sub condiţie suspensivă, cel mai important creditor este SC „Acantha Trading” LTD Malta (26.573.491,07), urmat de „Sef Petroforest” SA (17.508.937,40) şi „Garanti Bank” SA(16.198.163,13 lei). De asemenea, un creditor semnificativ este SC „Seltomania Trading LTD 77” Cipru (15.567.605,62 lei). În fine, cu o sumă importantă (3.380.970,22 lei – creanţă subordonată)  figurează şi fiul fostului proprietar al firmei, Culiţă Tărâţă jr. 

TCE 3 BRAZI SRL, cel mai important beneficiar al Agenţiei Domeniilor Statului

Societatea TCE 3 BRAZI SRL Piatra Neamţ a fost fondată în anul 1994, având ca principal obiect de activitate „Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”, aceasta devenind ulterior una din cele mai importante companii agricole din Europa, în special ca urmare a exploatării a 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei. Gestionând în concesiune această suprafaţă, TCE 3 BRAZI SRL Piatra Neamţ a fost, până în urmă cu circa doi ani, cel mai mare beneficiar al Agenţiilor Domeniilor Statului. Cele două părţi, însă, au intrat în conflict ca urmare a neachitării unor sume reprezentând resturi de plată la arendă aferente perioadei 2002-2007.

Pe acest fond, suprafaţa respectivă a ajuns, în urma unei decizii a instanţei, în concesiunea firmei AGRICOST SRL, controlată de Constantin Duluţe, acesta fiind, însă, un apropiat al lui Culiţă Tărâţă. AGRICOST SRL a preluat oficial exploatarea terenurilor respective în anul 2012.

Lichidatorul justifică falimentul prin pierderea IMB

Conform bilanţului, cel mai bun an financiar din istoria firmei TCE 3 BRAZI SRL a fost 2012, când societatea a raportat o cifră de afaceri de 461.181.974 lei, un profit net de 80.757.699 lei, dar şi datorii totale de 279.814.505 lei. În august 2012, ADS a încheiat noul contract de concesiune pentru cele 56.000 de hectare de teren agricol din Insula Mare a Brăilei, cu firma AGRICOST SRL.

La finalul anului 2013, societatea TCE 3 BRAZI SRL mai consemna doar 88.093.401 lei la cifra de afaceri, profitul se redusese la 5.490.181 lei, iar datoriile se ridicau la 129.095.343 lei. În septembrie 2014, Tribunalul Neamţ admitea cererea de deschidere a procedurii falimentului, formulată de debitoarea TCE 3 BRAZI SRL, numind în calitate de lichidator judiciar pe LD Expert Grup IPURL (membru UNPIR RFO II 0150, sediu: Huşi, Fdt. Viilor nr. 23, judeţul Vaslui). 

Acesta, în raportul privind cauzele şi împrejurările care au condus la apariţia stării de faliment, încearcă să justifice această situaţie, fără să ia în calcul faptul că activitatea din Insula Mare a Brăilei a fost mutată pe o altă firmă, a lui Duluţe. Practic, aceeaşi Mărie, cu altă pălărie… 

„Daca pe parcursul diferitelor perioada societatea a facut eforturi pentru dotarea cu echipamente adecvate, în general preluand utilizarea lor în baza contractelor de leasing, mentinerea şi chiar extinderea suprafetelor de teren exploatate a fost o problema permanenta, în cursul anului 2012 conducand la imposibilitatea desfasurarii acestei activitati datorita faptului ca nu s-au mai putut mentine contractele de arenda. În acest context economic s-a accentuat scăderea venturilor realizate de catre SC TCE 3 Brazi SRL, ceea ce a generat o insuficienţă a fondurilor financiare necesare plăţii obligaţiilor scadente, altfel spus un dezechilibru financiar urmat de creşterea gradului de îndatorare, firma confruntându-se cu o scădere semnificativă a cifrei de afaceri, aflându-se în imposibilitatea de a-şi plăti datoriile certe, lichide şi exigibile către creditorii săi, fiind în situaţia unei insolvenţe vădite, determinată atat de scaderea volumului vânzarilor, în condiţiile diminuarii consumului pe de o parte, cât şi datorită intrării pe piaţa interna şi expansiunii marilor furnizori de cereale prin desfacerea unor produse similare din import la preţuri mult mai mici în raport cu costurile de productie”, arată lichidatorul judiciar în raportul menţionat. 

Cine se ocupă de falimentul „TCE 3 Brazi”?

Sărind peste faptul că TCE 3 Brazi şi-a cerut direct falimentul, sărind şi peste numele creditorilor şi justeţea cererilor lor (de asta se va ocupa Tribunalul Neamţ; nu e o glumă, chiar avem încredere în justiţia nemţeană!), hai să vedem cine se ocupă de faliment. 

La cererea debitorului, lichidator a fost numit „un şmecher” din judeţul Vaslui, pe nume Dumitru Lazăr, cu a lui firmă de insolvenţe „LD Expert Grup IPURL”. De ce din judeţul Vaslui? Probabil pentru că doamna Anton nu era pregătită! Şi nici domnul Sava nu era pe poziţii!

„Întâmpător”, Dumitru Lazăr, cu a lui firmă de insolvenţe „LD Expert Grup IPURL” (din judeţul Vaslui!), se ocupă şi de falimentul MONDO TOUR SA Tîrgu Neamţ! 

Desigur, nu este nicio legătură!

Dar o întrebare ar putea fi. Sperăm că nu depăşeşte nivelul de inteligenţă al lichidatorului judiciar. Şi nici al judecătorului sindic! Cum a putut o persoană cu venituri „până în medie” să crediteze firma cu 15,5 miliarde lei vechi, echivalentul unui salariu (mediu) pe vreo 85 de ani? 

Aaa… nu aşteptăm un răspuns. Nu vă faceţi probleme! 

antitepari.ro

 

Lasă un răspuns

 1. Da…, lui dl.Tarata sa-i due țarina ușoară dar celorlalți acționari ar trebui confiscat imediat toate bunurile!… Rușine sa le fie la toți , sa-i ia dracu pe Gașca Taritarilor!… Spânzurați imediat!

 2. Persoane care in fond nu au nimic si ce putere au?….falsa poate fi lumea asta?. Rusineeeee!

 3. Referitor la „falimentul” SC MONDOtour SA va pot furniza unele informatii care ar trebui sa fie , dupa opinia mea , in atentia organelor de cercetare penala :
  1. La dosarul cauzei exista declaratia fostului director, Apetrei Neculai, referitoare la lista grupului de interese a SC MONDOtour SA , in care afirma ca „nu este cazul”. Deci, SC MONDOtour SA nu are legaturi cu SC TCE 3 Brazi SRL si nici cu SC TCE Mobile Dryers SRL.
  2. In cei 3 ani anteriori deschiderii procedurii insolventei , SC MONDOtour SA a efectuat urmatoarele transferuri patrimoniale :
  – autogara a fost vanduta catre SC Mobile Dryers SRL;
  – cladirile de la sediul social au fost vandute catre SC Lidl Discount SRL .
  Cu toate acestea, administratorul judiciar, LD Expert Grup IPURL, in raportul intocmit conform art. 59 din Legea 85/2006 afirma ca „nu a identificat acte juridice pentru care sa fie incidente dispozitiile prevazute de art. 79 , 80 si urmatoarele din Legea 85/2006 „. Deci, aceste transferuri patrimoniale nu au fost facute cu intentia de a sustrage bunurile respective de la urmarirea lor de catre creditori. Atunci, intreb eu, de ce nu s-au achitat cu cei aproximativ 4.000.000 lei incasati din aceste tranzactii datoriile catre creditori ? Unde au ajuns acesti bani ?
  3. Desi am sesizat administratorul judiciar in scris inca din data de 09.09.2014 despre aceste aspecte, nu a luat nici o masura.
  4.Dupa ce a devenit proprietara pe autogara, SC Mobile Dryers SRL o inchiriaza catre SC MONDOtour SA, conform contractului de inchiriere existent in dosar. Mai mult, la o zi dupa perfectarea contractului de inchiriere se incheie si un contract de imprumut prin care SC MONDOtour SA este imprumutata de SC Mobile Dryers SRL cu suma de 1.027.000 lei,asa cum rezulta din contractul nr. 340/16.07.2013 din acelasi dosar. Ce a facut SC MONDOtour SA si cu acesti bani daca nu si-a achitat nici acum creditorii ? Si astfel , in urma acestor contracte, SC Mobile Dryers SRL a ajuns in tabelul creditorilor cu suma de 1.123.000 lei.
  In concluzie, este interesant cum o firma profitabila a ajuns in faliment.

 4. Poate da Dumnezeu si toti astia care au sfidat pana acum ajung la beci…

 5. Banii incasati din vanzarea patrimoniului SC MONDOTOUR SA au fost dati cate 6500 euro pe chirie autogara pe luna firmei SC MOBILE DRYERS SRL a lui Mihaita Tarita.