Moș Nicolae a venit mai devreme pentru copiii din Ștefan cel Mare! FOTO

Cei aproape 300 de copii din comuna Ștefan cel Mare se pot considera norocoși, pentru că Moș Nicolae n-a mai avut răbdare și a venit la ei mai devreme. De fapt, Moșul de la Ștefan cel Mare este întruchipat de primarul Sorin Ouatu, care, cu sprijinul unei fundații irlandeze, a reușit să aducă bucuria pe chipul celor mici, care au primit încălțări, hăinuțe și jucării.


copii-7
Alături de partenerii noștri de la fundația irlandeză <<Jacket off your back>>, încercăm să aducem o bucurie în sufletul tuturor copiilor din comună și nu doar pentru cei ale căror familii au posibilități limitate. Între a dărui și a primi, este mult mai frumos să dăruiești. Să dăruiești mai mult sau mai puțin, după posibilitățile pe care le ai, dar să dăruiești. Tocmai de aceea, ce facem astăzi înseamnă enorm de mult pentru noi, mai ales acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, când fiecare din noi trebuie să fie mai bun și să se gândească mai mult la semenii lui”, a spus Sorin Ouatu, primarul comunei Ștefan cel Mare.
Acțiunea desfășurată astăzi în comună nu este prima de acest gen, ci a devenit deja tradițională. „Am inițiat această acțiune în urmă cu trei ani și vrem să o continuăm mult timp de acum înainte, alături de partenerii noștri care ne-au sprijinit enorm de mult. Aceste cadouri încălzesc inimile celor mici și le aduc un strop de bucurie, în luna decembrie, cea mai frumoasă perioadă a anului”, a mai punctat primarul.
De altfel, șeful administrației publice locale din comuna Ștefan cel Mare se preocupă în permanență de aspectele ce țin de partea socială, în special de familiile defavorizate. „Sunt opt familii sărmane la care noi am mers și i-am ajutat inclusiv la curățenia din case. Problema e că există cazuri de copii ai căror părinți sunt alcoolici, iar aceștia trebuiesc monitorizați periodic. La fel de drept este că sunt și părinți care au conștientizat că exemplul pe care-l oferă celor mici nu este cel demn de urmat și și-au schimbat comportamentul. Aceste familii sunt monitorizate în permanență, pentru a ne asigura că lucrurile merg pe drumul cel bun”, a mai spus primarul.
Ne bucurăm să aducem fericirea pe chipurile acestor copii, mai ales acum, în prag de sărbători. Ne dorim ca inițiativa pe care am demarat-o în urmă cu trei ani alături de Sorin (primarul comunei Ștefan cel Mare, n. red.) să continue an de an și să fie din ce în ce mai bogată”, a spus și Kevin Kelly, reprezentantul fundației irlandeze.
Cei mai bucuroși au fost copiii, care abia și-au putut stăpâni emoțiile și nerăbdarea de a-și primi cadourile, iar bucuria lor a fost cu atât mai mare când au și reușit să facă acest lucru.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns