Moș Crăciun sadic la Roznov! Mai puțini bani pentru cadourile copiilor decât pentru montarea iluminatului ornamental


„Copiii voștri merită tot ce e mai bun”, „administrația trebuie să investească în tânăra generație, să-i ajute pe copii” – sigur reineție aceste replici spuse prin campaniile electorale de cei care vor să obțină voturile părinților, promițând cum pariază ei pe tânara generație.
Ei bine, de multe ori, în spatele vorbelor se ascund adevăruri sau cifre cinice: mai mulți bani dați pe diverse ghidușii de imagine decât pentru tineri și copii.

Priviți documentul oficial de mai jos:

Cu câteva zile înainte de Crăciun, noua administrație PNL de la Roznov realiza achiziții foarte interesante. Un pic peste 36.000 lei pentru pachete cu cadouri de Moș pentru elevii din Roznov (circa 700, cei de vârstă de școală generală, că Liceul înglobează acum și fostele Școli din Roznov și Chintinici, care nu mai au personalitate juridică) și aproape 42.000 lei (decicu 20 la sută mai mult) pentru montarea și demontarea iluminatului ornamental.

Să le luăm pe rând.

Pachete cu dulciuri la copii. Un calcul simplist arată că fiecare pachet a avut daruri de circa 50 lei. Nu e mult, nu e puțin pentru un cadouaș simbolic. E… chiar simbolic, nu?

42.000 lei pentru montat și demontat becurile cu luminițe de Crăciun. Atenție, prețul include și închirierea becurilor respective. Cum Roznovul nu a fost de Crăciun vreun pui de Las Vegas, nu poți să nu te întrebi cât ar fi costat echipamentele respective dacă ar fi fost cumpărate, de au costat doar închirierea, montatul și demontatul aproape 10.000 euro?
Și, după cum observați în imaginea de mai sus, aceeași firmă care a trudit pentru montarea și demontarea instalațiilor ornamentale, a binemeritat în aceeași zi încă un contract, de toaletat arbori ornamentali, „tip TUIA”, după cum menționează documentul. De ce „tip TUIA” și nu „Tuia”, simplu, nu știm… Dar știm că afacerea asta a costat, și ea, alți 12.000 lei.
Cârcotașii spun că, de acești bani, s-ar fi toaletat câțiva copaci aflați la șoseaua națională, adică cosmetizarea per copac ar fi costat mai scump decât ar fi fost să aduci copaci adulți, să faci gropi și să-i replantezi.
Poate or fi fost cosmetizați mai mulți copaci decât spun cârcotașii, dar unde or fi acești copaci, că nu reținem să fie prin Roznov vreo pădure deasă de tuia sau „tip tuia”?

Una peste alta, fragmentul de document de mai sus nu e decupat așa, ca un detaliu de excepție. Nu. Documente intrate în posesia Vestea arată că de când a fost instalat în funcție noul primar PNL, Vasile Pavăl, la Roznov se tot întâmplă cheltuieli și decizii… trăsnite. Una mai interesantă decât alta.

Așa că nu e exclus deloc să urmeze un serial de dezvăluiri.
Mai ales – apropos de grija pentru tineri și copii – că spun unele surse că administrația din Roznov manifestă o grijă aparte pentru „dinozauri”. Adică fie pentru personaje fugărite din funcții de alte administrații de prin județ, reșapate cum s-ar spune, fie chiar pentru pensionari interesanți pentru care sunt inventate posturi speciale. Cu dedicație, adică.

Vestea a încercat să obțină azi și un punct de vedere al Primarului Pavăl (PNL) despre acest subiect dar și despre altele. Din păcate, acesta nu era în Primărie, după cum ne-a comunicat persoana care a răspuns la numărul de telefon fix. Nu-i bai, un primar nu trebuie să stea doar în birou, are activități și în teren, nu?, mai ales când are în patrimoniul localității copaci pentru care toacă, la o toaletare, o treime din suma dată pentru cadouri la 700 de copii…
Așa că așteptăm cu interes un eventual punct de vedere al primarului, pe adresa a email a publicației Vestea.

Încheiem cu o fotografie, mai exact cu un mesaj electoral promovat chiar pe contul de facebook al actualului primar, prin campaniile electorale…


Cum s-ar spune, cu RESPECTUL e clară treaba, dar pentru cine o fi BUNĂSTAREA?

Daniel VINCA

One thought on “Moș Crăciun sadic la Roznov! Mai puțini bani pentru cadourile copiilor decât pentru montarea iluminatului ornamental

  1. Cred ca mai important e sa urmariti daca va face investitii in infrastructura scolara astfel incat toate scolile din Roznov sa aiba autorizatie la incendiu si conditii decente. Asa se vede respectul fata de copii, nu printr-o sacosa cu dulciuri..

Lasă un răspuns