Moş Crăciun din Irlanda a trimis iar cadouri pentru copiii din Ştefan cel Mare! Spiriduşii de la Road of Hope! FOTO-VIDEO

„Moş Crăciun va ajunge la fiecare copil din Ştefan cel Mare” – aceasta este vestea minunată dată de primarul comunei, Sorin Ouatu aseară în timp ce participa la descărcarea unui tir venit cu daruri tocmai din Irlanda.

22 tone, circa 6500-7000 de pachete – aceasta este încărcătura care a străbătut Europa în diagonală pentru a trimite bucuria Crăciunului şi pe uliţe pe care Moşul nu ajungea altădată.

1500 de pachete vor rămâne la Ştefan cel Mare, 1000 vor lua calea Republicii Moldova, iar restul vor pleca mai departe în alte comune din alte judeţe. Pentru că partemeriatul dintre Primăria condusă de Ouatu şi Asociaţia Road of Hope din Irlanda a transformat comuna nemţeană nu doar într-un destinatar final ci şi intr-un fel de depozit central pentru această zonă.

Detaliu: ieri, la descărcarea şi depozitarea baxurilor cu pachete participau angajaţi din Primărie (cu primarul şi cu vicele în frunte) dar şi alti voluntari, adulţi sau copii, ceea ce arată că astfel de gesturi pot genera, pe orizontală şi bune practici de implicare şi solidaritate.

„Suntem bucuroşi că putem să-i ajutăm pe oamenii dar mai ales pe copiii din comuna noastră, să-i facem să fie fericiţi, să simtă că şi la ei vine Moş Crăciun. Sperăm să-i bucure cadourile pe care le vor primi, şi pe ei şi pe părinţii lor. Sperăm ca tot mai multe primării să facă astfel de gesturi şi… la cât mai multe acţiuni de acest fel!”, a punctat viceprimarul Lucian Stan.

„Colaborarea Primăriei din Ştefan cel Mare cu doamna Fiona Kelly şi cu Asociaţia Road of Hope a început încă de acum şase ani. Atunci ne-au trimis o maşină de pompieri cu care ne descurcăm foarte bine la incendii. Această colaborare a continuat apoi în fiecare an şi am primit din ce în ce mai multe pachete, ca un fel de verificare a faptului dacă ne facem treaba cum trebuie. Anul trecut am primit, tot aşa, un TIR întreg. Anul acesta, din acest TIR, în afară de cele care rămân în comună sau vor ajunge în Basarabia, alte pachete vor ajunge în Buzău, Vaslui, Galaţi”, a precizat primarul Ouatu.

„Este o mare bucurie să aduci bucurie în sufletul copiilor, la Sărbătorile de iarnă. De aceea, sprijinul oferit de Fundaţia Road of Hope este unul deosebit şi ţin să-i mulţumesc doamnei Fiona Kelly pentru acest ajutor şi să o asigur că pachetele ajung, din inimă aşa cum şi sunt trimise, acolo unde e nevoie de ele”, a mai spus primarul.

Sorin Ouatu a mai precizat că aceeaşi spiriduşi de la Road of Hope sunt cei care, şi pe parcursul anului răspund şi la alte solicitări de sprijin punctual: „Ducem aceste pachete şi, pe cât de mare ne e bucuria că putem face copii fericiţi, uneori e şi tristeţea de a vedea că o casă e afectată de infiltraţii, că unei familii cu mulţi copii i-ar trebui un frigider etc. Şi, în multe astfeld e cazuri, ONG-ul din Irlanda iar ne sare în ajutor, cu produse sau chiar bani…”

Mii de copii din :tefan cel Mare dar şi din alte localităţi ale României vor avea îm acest an un zâmbet pe faţă şi pentru că mai există oameni care nu sunt insensibili la problemele semenilor şi care, la rândul lor, au astfel de colaborări cu alţi oameni care pun preţ pe verbul A DĂRUI.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns