Moroșanu: Nu mai folosiți Parking pe post de minge electorală!

Ionuț Moroșanu, noul director al societății Parking, a afirmat într-o conferință de presă susținută astăzi că societatea pe care o conduce este folosită pe post de minge electorală de grupul de consilieri locali PNL. Declarațiile lui Moroșanu vin pe fondul cererii de scădere a tarifelor pentru plata parcărilor de reședință, măsură ce face obiectul unui proiect de hotărâre depus de grupul peneliștilor din Consiliul local pietrean „De ce nu s-au gândit consilierii locali la scăderea tarifelor până acum, și vin cu acest proiect acum, cu câteva săptămâni înainte de alegeri? De ce Parking se află la mijlocul acestui scandal electoral? Mi-aș dori ca această societate să nu mai fie folosită ca o minge electorală”, a spus directorul Parking SA.
Pe de altă parte, Moroșanu a afirmat că, din cunoștințele pe care le are, prețurile practicate pentru parcările de reședință din Piatra Neamț sunt mai mici decât media pe țară și că nu au fost modificate de ani buni. „142 de lei pe an nu este o sumă mare, vorbim de 39 de bani pe zi pentru fiecare loc de parcare. Nu trebuie să privim situația ca un jaf, ca și cum băgăm mâna în buzunarele pietrenilor”, a mai spus Moroșanu.
Totodată, acesta a precizat că gradul de ocupare a locurilor de parcare de 83 la sută, adică 14 mii de locuri din cele peste 16 mii câte are societatea în administrare, iar dacă nu se ajunge la un procent de 90 la sută, societatea riscă să aibă probleme serioase. „Dacă situația încasărilor d se menține la fel, societatea nu va putea supraviețui”. În același context, Moroșanu s-a mai referit și la faptul că nu i se pare corect ca societatea pe care o conduce să fie singura vizată de proiectul consilierilor PNL, în condițiile în care Parking nu este singura care administrează locuri de parcare în municipiu.
În sprijinul afirmațiilor sale, directorul Parking a vorbit și de costurile pe care le presupune fiecare loc de parcare în parte, dar și de impozitul de 8 lei pe care societatea îl plătește către primărie pentru fiecare loc administrat. Totodată, Moroșanu a spus că societatea nu are prevăzute în buget fonduri pentru promovare și publicitate, la fel cum nu are prevăzute nici cheltuieli de protocol.
Singura cheltuială pe care o avem este cea legată de administrarea site-ului instituției, care se ridică la puțin peste 8000 de lei anual, contractul fiind valabil până la finele acestui an”, a mai spus Moroșanu.
Totodată, acesta a precizat că dacă legea îi va permite, va acționa Consiliul local în instanță, în cazul în care proiectul de scădere a tarifelor pentru parcare va trece de plenul municipalității. „Nu ne este permis să participăm la discuțiile în comisii, dar cu siguranță vom merge în Consiliul local să ne spunem punctul de vedere”, a conchis Moroșanu.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns