MORAL? Voturi adunate pentru „candidatul Integrităţii” de primar condamnat penal şi suspendat din partid pe probleme de Integritate!

 

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a branduit această campanie ca pe o luptă împotriva „PSD-ului penal”, ancorându-se puternic în susţinerea şi promovarea criteriilor de integritate, cu un mesaj ferm care, declarativ, continuă conceptul „fără penali în funcţii publici”. Reamintim că nu e vorba de definiţia în sensul legii a „penalului”, adică persoana condamnată definitiv ci de una şi mai fixată pe principii ferme, prin care „penali” sunt şi cei care au probleme judiciare (dosare penale trimise în judecată, condamnări penale, probleme de integritate). De fapt, aşa este şi croit Statutul PNL (plus documentele anexe) prin care se prevede o delimitare clară a PNL de membrii de partid care au astfel de „bube” (suspendare, excludere etc).

Cu toate acestea, la Piatra Neamţ, principalul vector electoral al PNL pentru capacitarea voturilor pro-Iohannis este primarul Dragoş Chitic, condamnat penal în prima instanţă şi suspendat din partid conform Statutului.

În precampanie, în campania de la turul 1 şi acum, în campania de la turul 2, „penalul Chitic” („penal” nu în sensul legii ci conform mesajelor publice date cu obstinaţie de Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Rareş Bogdan etc) este foarte activ în acţiunile de pe stradă în care cere voturile pietrenilor pentru un nou mandat al actualului preşedinte, la acţiunile electorale mari (Bucureşti, Iaşi) şi evident în partea de organizare şi în şedinţele la care stă la prezidiu, alături de ceilalţi lideri din PNL Neamţ sau din stafful (sau ce a mai rămas din el) al PNL Piatra Neamţ.

Evident că atunci când Vestea a ridicat această problemă de CRASĂ IPOCRIZIE (dintre discursul public şi realitatea politică), lideri ai PNL Neamţ au răspuns la genul „E dreptul oricui să facă cui crede campanie electorală”. Şi da, nimeni nu-i poate lua dreptul lui Dragoş Chitic sau altcuiva de a face propagandă electorală pentru cine doreşte. Ce se fac liderii liberali a nu vedea este că primarulk de Piatra Neamţ nu face campanie lui Iohannis „pe persoană fizică” ci este în teren ]n fruntea echipelor liberale şi cu vestă galbenă de campanie şi că acesta prezidează şedinţe de partid (unde nu intră chiar oricine şi, cu atât mai mult, să stea şi în capul mesei) şi, de asemenea, a participat la întâlniri cu Klaus Iohannis care au avut caracter închis, adică a fost permis doar accesul activiştilor PNL.

Pentru exemplificare, publicăm mai jos, câteva albume cu imagini elocvente:

1.”Penalul” Chitic lângă integrul Iohannis


2.”Penalul” Chitic la prezidiul şedinţelor PNL, partidul care a susţine iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”

3.”Penalul” Chitic în acţiuni în stradă, în care cere voturi pentru Iohannis care luptă cu „PSD-ul Penal”, alături de activişti sau de alţi lideri ai PNL Neamţ

Campania PNL Neamţ şi PNL Piatra Neamţ, cu Dragoş Chitic activist mega-combativ în totală contradicţie cu principiile anunţate de Iohannis şi PNL aminteşte de o vorbă românească: „Să faci ce zice popa, nu ce zice popa”.

Reamintim că primarul de Piatra Neamţ a fost deja condamnat penal, de prima instanţă (cu drept de recurs) pentru o infracţiune de corupţie: <<Primarul din Piatra Neamţ, condamnat la închisoare cu suspendare. Sentinţa vizează un schimb ilegal de terenuri>>.

De asemenea, deşi conform Statutului PNL, partidul trebuia să ia o decizie prin care să se delimiteze de el încă de la trimiterea în judecată pentru o faptă de corupţie, nu s-a întâmplat aşa, în primă fază.
Ulterior, când a fost pronunţată deja prima sentinţă, deşi acelaşi Statut vorbeşte de „suspendarea din toate funcţiile, inclusiv cea de membru”, a urmat o nouă „şmichirie” dâmboviţeană: nu a venit anunţ public şi asumat de la PNL Neamţ despre „suspendare” ci… a dat Dragoş Chitic un mesaj prin care anunţa că s-a autosuspendat din partid, abia ulterior partidul anunţând că „a luat act de autosuspendare”.

Suspendat sau autosuspendat, Dragoş Chitic nu mai este membru de partid şi, conform principiilor enunţate de atâtea ori de Klaus Iohannis şi de liberalii vocali pe tematica anti-corupţie, până nu-şi rezolvă problemele judiciare nu mai este nici măcar un model al spiritului şi politicii liberale.

Dar este numai bun pentru a face campanie electorală, cu vestă de partid, la şedinţe la prezidiu sau la acţiunile exclusiviste ale candidatului Klaus Iohannis. Deşi acelaşi Iohannis ceruse în urmă cu câteva zile, la o întâlnire cu activul PNL care a avut într-un oraş din Ardeal, să nu vadă pe lângă el picior de liberal care are dosar penal sau sentinţă penală…

În toată această ecuaţie Chitic-PNL-Iohannis, o fi vorba de MORALITATE sau de IPOCRIZIE?

Daniel VINCA

 

 

2 thoughts on “MORAL? Voturi adunate pentru „candidatul Integrităţii” de primar condamnat penal şi suspendat din partid pe probleme de Integritate!

 1. Nu a existat in istoria acestui oras un primar mai inutil,nepriceput si corupt decit acest personaj insipid si necalificat Chitic care paraziteaza aceasta functie datorita voturilor tiganilor si a unor imbecili si manelisti mancatori de seminte .

  Acest parazit ne-a mancat sute de miliarde, bani pe care i-a primit drept salariu.

  Acesti bani ar trebui dati inapoi pentru ca nu ii merita,nu a facut absolut NIMIC in acest oras cu banii platiti de noi prin taxe si impozite.

  NIMIC,decit sa-i fure cu echipa de delapidatori si oameni fara meserie din PNL si PMP pe care ii regasim in pozele sinistre de mai jos.

  Aceste poze sinistre in care se regasesc aceste specimene care mureau de foame acum 4 ani si acum ne ranjesc dupa ce si-au facut ”plinu de bani” din licitatii trucate,achizitii trucate,trafic de terenuri,functii,autorizatii de constructii,etc.

  Toti acesti ban sunt furati de la noi.

  Insa,cei mai vinovati sunt parazitii corupti de la Parchet/DNA/IPJ/SRI/DIICOT .Aceste institutii esuate populate numai cu incopetenti si corupti,exact ca la Primaria Neamt,au acoperit aceste hotii din banii publici.

  Faptul ca personajele care ranjesc in pozele de mai jos sunt bine merci in libertate dupa toate hotiile din acest oras ne arata urgenta desfiintari acestor institutii inutile si toxice altfel aceasta tara va dispare.

Lasă un răspuns