Mor oameni! Maşini parcate PARAVAN LA ZEBRĂ, în faţa poliţiştilor!

Pe stradă trece nea Marin . La cei peste 70 de ani ai lui , își urlă durerea, de aproape două săptămâni , în fiecare zi si, de multe ori, în fiecare noapte. Asta de când și al doilea baiat al lui _ singurul pe care il mai avea in viață_ a murit spulberat de o mașină ; și de când doi copii de școală primară au ramas în grija lui de bunic nenorocit.
La câțiva metri distanță, masinile continuă sa fie parcate pe marginea drumului sau chiar lipite de trecerea de pietoni, astfel încât obturează total vizibilitatea pentru absolut toti cei care vor sa iasa de pe un drum secundar in drumul national. Problema e veche. Oamenii sunt nemultumiti. Dar masurile…. se lasă asteptate. Măsurile da , accidentele nu….
Astazi, in zona, vad parcat si un echipaj de politie. Destul de imun la intreaga situatie, principala preocupare fiind aceea de a da o amendă – cel mai probabil pentru depășire de viteză ( buna la plan, nu-I asa?) unui sofer care probabil- ghinionistul- nu vazuse ca cei de pe contra-sens îl “blițaseră sa-l atentioneze.
Cei doi agenti pareau sa nu vada nimic in afara de bucuria procesului verbal. Nici ca in fata lor parcau masina dupa masina ,fix pe marginea soselei, nici ca un autoturism era efectiv parasit “cu botul pe zebra”. Si parcă nici nu au auzit frâna puternica pe care a pus-o un sofer tocmai pentru ca cel din fata lui a oprit brusc sa nu ia în plin un pieton. Da. Pieton pe care nu-l vazuse din cauza masinilor parcate aiurea.
Merg la cei doi agenti si ii rog sa caute o solutie. Masinile nu puteau iesi pe drumul principal, pietonii isi riscau viata.
-Buna ziua ! Vedeti , masinile astea sint parcate astfel incat obtureaza vederea tuturor soferilor care vor sa faca stinga spre oras ( sau dreapta, ca tot nu se vede nimic). Puteti macar sa atentionti proprietarii ? Adineauri o femeie era sa fie calcata chiar pe trecere…
-Buna ziua. Unde? Ati vazut numarul masinii ?
– Nu stiu, e posibil sa-l fi fotografiat, dar a plecat si femeia a reusit sa traverseze. Totusi…masinile astea chiar sunt parcate aiurea. Chiar încurcă traficul. Si , mai ales că sunteti si dvs aici …parca sfideaza. Dvs vedeti trecerea? Masina de acolo e lasata asa …
-Nu o vedem. ( era o duba in fata lor se vede in poza ) Dar masina… nu e chiar pe stradă si daca nu e nici pe sosea si nici pe trotuar ( ca trotuarele nu au ajuns încă la Dumbrava Rosie) , atunci nu avem ce sa le facem ca nu e legislatie…
-Dar pot muri oameni, s-au tot întâmplat accidente…
– Cereti la primărie sa rezolve. Ei va pot pune “morcovi” din aia care limiteaza parcarea in zone cu vizibilitate redusa.
– Păi …si politia nu are ce face? Nu se poate sesiza sau macar sa ia act de o sesizare?
– Nu. Oamenii vin aici pentru ca există o brutarie bună și își iau paine si placinte…nu avem ce să le facem.…
…..
Din brutarie ies o parte dintre soferii care parcaseră aiurea. Tot din brutarie iese si Nea Marin, urland , la fel ca la venire, dupa baiatul lui omorit de masina, acum doua saptamani. “ De ce l-ai luat, Doamne, pe el si nu pe mine?”. Oamenii trec, nu-l bagă în seamă. Unii si-au luat placinte. Nea Marin vroia numai sa stie daca va avea bani pentru colacii de la pomenire. Iar cercul se inchide ,deocamdata, aici.
La toamnă, când va reîncepe scoala , prin intersectia fără niciun pic de vizibilitate – dar cu plăcinte bune!_- vor trece zeci de copii, pentru ca “zebra” e la doi pasi de scoala…

p.s. Sper că agentii de azi si-au luat, măcar, placinte de post…

Catrinel Cojocaru
– text şi foto publicate pe facebook –

Comentarii Facebook

One thought on “Mor oameni! Maşini parcate PARAVAN LA ZEBRĂ, în faţa poliţiştilor!

  1. Aceeasi situatie e in tot orasul Piatra Neamt, iar Politia NU FACE NIMIC pentru a elimina parcarile neregulamentare!Vedeti ce se intampla pe str. Mihai Viteazul, pe Petru Rares, Fermelor, N. Dascalescu,Dimitrie Leonida, etc.In Dumbrava Rosie, savinesti, etc. militienii stau „la furat” cu radarul in zone unde e restricitie de 50 km/h desi nu este nicio casa, dar nu fac nicio propunere pentru instalarea de pasarele ori de semafoare cu buton!Platim degeaba o multime de spagari si incompetenti!

Lasă un răspuns