Monstrul Spartacus de la Roznov, ARESTAT! Sunt anchetați și polițiștii; pe bune sau încă o mușamalizare?


Mădălin Aursului, tânărul care dezbrăcat la pielea goală a lovit alti doi tineri cu sălbăticie și a batjocorit sexual pe unul dintre ei a primit azi mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Judecătorii au stabilit că e vorba de 4 infracțiuni:  lovire sau alte violențe, agresiune sexuală, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii și ordinii publice. Deci 4 infracțiuni și gravitate(dovadă mandatul de arestare emis) nu niște fapte care ar mai putea suferi amânare așa cum au tratat în primele două zile subiectul subordonații subcomisarului Ionuț Matache (șeful Poliției Roznov).

Tot azi, IPJ Neamț a anunțat și o verificare internă care va fi efectuată de Biroul Control Intern, adică de… structura unde a lucrat Matache înainte de a deveni mare șef de Poliție. Rămâne de văzut dacă ancheta internă va fi făcută pentru aflarea adevărului sau pentru mușamalizare, așa cum cred chiar unii din Poliție care spn cu subiect și predicat că respectivul Birou este, în fapt, o structură parazitară folosită de-a lungul anilor de către șefii IPJ Neamț pentru „albirea” unor polițiști cu probleme evidente și cu hărțuirea polițiștilor incomozi (de exemplu, a liderilor de sindicat).

Deja circulă în spațiul public diverse scuze invocate de polițiștii de la Roznov (chiar cu ajutorul unor jurnaliști „de casă”), declarația video dată de a doua victimă pentru TVM Neamț nu lasă loc niciunui dubiu: băiatul s-a prezentat la Poliția Roznov și în ziua agresiunii, când A DAT DECLARAȚIE SCRISĂ și în ziua următoare, de data asta și cu victima 1 și cu filmul dar au fost trimiși la plimbare.
Este evident că dacă declarația din prima zi nu a fost înregistrată, nu a fost raportată șefilor, acum ea a putut fi ușor făcută pierdută. Cum la fel și teoria cu „în prima zi a spus doar de bătaie nu și de agresiunea sexuală” pare clar trasă de păr. Un copil de 18 ani, bătut, într-o discuție cu un polițist în uniformă, se va lăsa condus în discuție în direcția în care dorește „organul”. Ce nu pot ascunde polițiștii de la Roznov – care în primă fază au comunicat IPJ-ului și așa a ajuns informația la opinia publică că „nu a fost sesizat niciun polițist de la Roznov” – e cât de legal și profesional este să afle de o faptă (fie și imprecis prezentată) și nici în ziua respectivă și nici în următoarea să nu te urci în mașină și să nu te apuci să faci nicio verificare…

Vestea a scris ieri în clar că agresorul este cunoscut pentru că se droghează. Informația a venit de la mai multe surse din zona respectivă care ne-au relatat și despre adevărate găști cu membri care se dedau la astfel de obiceiuri, despre băieți care fumează „iarbă” fără să se mai ferească, în locuri publice, în văzul tuturor. Chiar și în baruri, până la pandemie…

Toată această stare de fapt din Roznov (plus alte detalii despre relația polițiști-infractori, cu care o să revenim) este de fapt paharul din care acum au sărit stropi după această ultimă picătură cu un descreierat care ziua în amiaza mare, in fundul gol face ce am văzut cu toții. Iar despre cât de competenți sunt Matache și subordonații vorbește situația invocată de ei, că au aflat de tot tărăboiul, DUPĂ O ZI ȘI JUMĂTATE, după ce a scris presa și a apărut filmarea pe net?
Pe bune?
Într-un oraș care Roznovul, care e de fapt o comună, un Birou de Poliție încadrat cu 10 Polițiști (posturile comunale au 2-4) nu află într-o zi și jumătate despre o scenă de care știa tot satul? Unde e rețeaua de surse a Poliției de la Roznov? Primul care a publicat a fost Ionuț Corfu de la TVM Neamț care e un freelancer solitar. Solo. Singur!
Deci un singur jurnalist află despre un caz de sub nasul subcomisarului Matache și a subordonaților lui, înaintea acestora.

Descreieratul de 18 ani va răspunde pentru faptele sale conform legii. Asta e clar. Nu la fel de clar este că ancheta din interiorul Poliției Roznov va scoate toată mizeria la suprafață, mai ales că subcomisarul Matache este învățat să cadă în picioare ca atunci când a scăpat și de acuzația de fraudă și fals în declarație, tot cu sprijinul unor colegi de uniformă și de Control Intern.

sursa foto: atacul.ro

Subomisarul Matache este un produs tipic al „Frăției Comisarilor”, bazată pe cumetrii și pe promovările „băieților loiali”. O anchetă corectă la Poliția Roznov ar lovi în încrengăturile de la IPJ Neamț așa că – pronostic Vestea – și de data asta va fi o frumoasă MUȘAMALIZARE, întru liniștea lui „Băi Ionuț” și a altora ca el, mai mici sau mai mari în funcție.

Vom reveni.

Daniel VINCA

 

One thought on “Monstrul Spartacus de la Roznov, ARESTAT! Sunt anchetați și polițiștii; pe bune sau încă o mușamalizare?

  1. Poate uratul ala drogat e pe felie cu militienii locali,se bucura impreuna de momente speciale/….. Serios acu,cat de incompetent sa fii? sau daca nu esti…inseamna ca esti rauvoitor si ca de fapt porti uniforma doar pt beneficii,nu pt ca ai chemare. Asa faci de ras pe toti politistii care,zi de zi,se lupta pe bune cu toate leprele si jigodiile de pe strada cu mainile goale….Respect maxim pt acei oameni ai legii care apara legea si cetateanul,dispret total pt potaile deghizate

Lasă un răspuns