Monica Anton, declarată incompatibilă de A.N.I.

Ani_sigla_ani1

* Decizie nefavorabilă a primit şi consilierul judeţean Ghoerghe Vasiloiu

 

Fostul viceprimar al municipiului Piatra Neamţ (actualmente, consilier local), Monica Anton a fost declarată, astăzi, incompatibilă de către Agenţia Naţională de Integritate.

ANTON MONICA ELENA / Viceprimar al Orașului Piatra Neamț / Jud. Neamț – S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27.06.2012  – 26.04.2013,întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, a deținut atât calitatea de avocat în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură ”MONICA ANTON”, cât și pe cea de practician în insolvență în cadrul Cabinetului Individual de Insolvență <<ANTON ELENA MONICA>>, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003”.

O decizie similară a primit, în acelaşi comunicat al A.N.I. şi consilierul judeţean Gheorghe Vasiloiu: “S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier județean, întrucât, la data de 28 august 2008, societatea comercială în cadrul căreia a deținut funcția de administrator – membru în consiliul de administrație și în cadrul căreia deține calitatea de asociat, a încheiat cu Consiliul Județean Neamț un contract de asociere pe o perioadă de 5 ani, prin care a fost alocată suma de 108.00 Lei/lună până la data de 31 decembrie 2008 și suma de 90.000 Lei/lună începând cu data de 01 ianuarie 2009, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

Cei doi aleşi nemţeni deschi, în respectivul comunicat A.N.I. o listă de 12 demnitari locali pe care agenţia i-a “încondeiat”. Ceilalţi 10 sunt din alte judeţe.

“Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. ANTON MONICA ELENA nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, menţionează comunicatul citat.

A.N.I. mai precizează că „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

vestea.net

Lasă un răspuns