Moment crucial la TNL Neamţ! Alegerea noului preşedinte Secuiu, girata din partea seniorilor de prim-vicele Stoica!

Moment democratic important astăzi, în organizaţia tinerilor liberali nemţeni – peste 100 de delegaţi şi invitaţi au participat la conferinţa de alegeri care a avut loc la Durău, în urmă căreia a fost mandată o nouă echipă de conducere. Cei 25 de membri ai Biroului Judeţean ai TNL Neamţ sunt din toate zonele judeţului, acoperirea geografică fiind un criteriu tactic în perspectiva dorinţei de dezvoltarea a organizaţiilor locale şi a viitoarelor bătălii electorale când, practic, cei aleşi azi vor fi şi coordonatori zonali.

„Radu Secuiu a fost ales sâmbătă, 14 octombrie, preşedinte al Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal Neamţ. Din biroul de conducere mai fac parte:
Victor  Caia – Preşedinte Executiv
Alexandru  Florea – Prim-Vicepreşedinte
Alexandru Dan Petruț – Secretar General
Răzvan Apetrei – Secretar General Adjunct
Mihnea Obrocea – Preşedinte CJRA”, anunţă un comunicat remis de TNL Neamt.

Prin momentul de azi, s-a pus punct mandatului de interimar pe care l-a avut până acum consilierul judeţean Marius Nechita, cel care a ajuns la conducerea TNL Neamţ în ceea ce poate fi numit un moment de criză a organizaţiei de juniori liberali.

„Vă mulţumesc din suflet pentru votul vostru! Încrederea voastră mă onorează, dar mă şi obliga să fiu un preşedinte pe măsura aşteptărilor. De fapt îmi propun să vă depăşesc aşteptările. Să nu ezitaţi să mă căutaţi, să propuneţi idei de proiecte, acţiuni ca să facem treabă! De abia acum începe partea grea, când faptele trebuie să vorbească de la sine. Vreau să îi mulţumesc lui Marius Nechita şi tuturor celor prezenţi care m-au susţinut şi votat! TNL Neamţ să fie cea mai tare organizaţie! Vă mulţumesc încă o dată”, a declarat Radu Secuiu după anunţarea rezultatului votului.

Şi consilierul judeţean Marius Nechita,ex-preşedintele TNL Neamţ, i-a transmis felicitări noului preşedinte: „A fost o onoare pentru mine să fiu președintele TNL Neamț, să am oportunitatea să fac parte din această organizație, care este un loc unde se face politică, treabă, dar se leagă și multe prietenii. Ca o dovadă a importanței de a fi membru în TNL aș vrea să vă ofer o listă de exemple de tineri, care au ajuns politicieni. Aici îi menționez pe următorii: Lucian Pelepco – consilier județean, Bogdan Țifui – candidat la primăria comunei Farcașa, pe listă la Camera Deputaților și actualmente consilier local, Andrei Aciocârlănoae – consilier local la Târgu Neamț – președintele PNL Târgu Neamț și fost candidat la alegerile parlamentare, pentru un mandat de deputat. Mai sunt Adrian Olariu – consilier local Piatra Neamț – președintele TNL Piatra Neamț, Moroșanu Dragoș – consilier local la primăria Roman, Mugurel Burdulea – consilier local în comună Alexandru cel Bun sau Iulian Vârlan, consilier local în comună Țibucani. Ce au în comun toți aceștia? Faptul că au debutat în cariera politică din rândurile organizației de Tineret. Eu am decis să îl susţin pe Radu Secuiu pentru a fi noul preşedinte pentru că îmi doresc să mă concentrez mai mult pe partea de administraţie judeţeană, unde sunt multe de făcut”.

Alegerile juniorilor s-au bucurat şi de participarea, ca invitaţi, a unor grei din organizaţia judeţeană care, practic, au girat faptul că evenimentul a fost unul democratic şi subscris prevederile statutare ale partidului. Consilierii judeţeni Mihai Stoica (prim-vicepreşedinte PNL Neamţ), Lucian Pelepco şi Cornel Agăleanu dar şi consilierul local Constantin Teodorescu (fost viceprimar al municipiului Piatra Neamţ, vicepreşedinte PNL Neamţ) au fost alături de mai tinerii lor colegi şi au avut cuvinte de laudă pentru elanul delegaţilor şi invitaţilor care au punctat dorinţa de implicare şi de schimbare în bine şi a politicii dar şi a societăţii româneşti.

La conferinta au participat şi oaspeţi de la Bucureşti şi din ţară, printre care deputatul Mara Mareş, candidat la preşedinţia TNL Romania,  deputatul Mara Calista, Victor Ionescu – prim-vicepreşedinte TNL, Alexandru Salup – preşedintele TNL Suceava, Maria Eduard Tiberiu – preşedintele TNL Suceava – municipiu, Alin Ignat Vicepreşedintele PNL Alba Iulia, Dobocan Mircea – TNL Sector 1.

„Obiectivul TNL Neamţ e să aibă o colaborare fructuoasă cu toţi tinerii care îşi doresc să se implice în proiecte pentru judeţ, pentru România. Oricine îşi doreşte este binevenit în TNL Neamţ. 
De asemenea, organizaţia TNL Neamţ va colabora cu seniorii liberali nemţeni, cu aleşii locali şi judeţeni, dar şi cu parlamentarii pentru a creşte impactul şi implicarea în viaţa publică a judeţului Neamţ”, menţionează acelaşi comunicat.

În 2016, Radu Secuiu a fost ales consilier local în CL Piatra Neamţ, pe lista PSD. După doar câteva luni a părăsit partidul respectiv (aflat atunci în coaliţia majoritară de la CL) şi în scurt timp s-a înscris în PNL-ul care era în opoziţie şi la nivel judeţean şi la nivel local, în municipiul reşedinţă de judeţ. La acel moment, Secuiu declara că vrea să facă parte dintr-o echipă politică în care vocea tinerilor chiar să conteze real, aceştia să nu fie doar simpli „lipitori de afişe” care sunt apoi ignoraţi de seniori până la următoarele alegeri electorale.

D.VINCA

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Moment crucial la TNL Neamţ! Alegerea noului preşedinte Secuiu, girata din partea seniorilor de prim-vicele Stoica!

  1. Deci a fost pesedist si acum e lider la liberali…Hahahaha! Sta bine cu ideologia tipu’.Bietul de el, vrea doar sa fie intr-o echipa…hahahaha!

Lasă un răspuns