Mofturi de orăşeni fiţoşi: Să nu mai circule maşinile de la Pompieri şi Ambulanţă cu sirenele pornite!

Pe unii români nu îi interesează nici separaţia puterilor în stat, nici atribuţiile specifice unor instituţii dar au pretenţia ca atunci când prin un personaj oficial să îi ceară acestuia să rezolve diverse cereri exaltate. Şi evident, autorităţile respective să le şi satisfacă pretenţiile, indiferent de legalitate sau atribuţii.

Este şi cazul unui cetăţean din Piatra Neamţ care i-a cerut primarului Dragoş Chitic (în cadrul unor audienţe acordate pe facebook) ca, nici mai mult nici mai puţin, maşinile de intervenţie să nu mai folosesc sirenele noaptea pe Bulevardul Traian. Fix şi doar pe Bulevardul Traianm probabil pentru că acolo locuieşte petentul.

„Ce facem cu ambulanțele si mașinile de pompieri care merg cu semnalele acustice pornite la ora 5 dimineața pe B-dul Traian. Foarte deranjant stiind ca la ora aia nu e nici o masina pe strada”, i-a scris un pietrean primarului, în zona de comentarii de la LIVE-ul cu audienţe.

Răspunsul primarului nu a fost unul populist (ca în alte ocazii) ci a făcut trimitere direct la legea care stipulează folosirea acestor semnale. Ce a uitat petentul care cerea primarului să dea sirenele pe SILENT este faptul că acele maşini de intervenţie merg să salveze oameni şi bunuri, că în deplasarea respectivă luptă, mai întâi, cu secundele. Secunde care fac diferenţa dintre viaţă şi moarte, dintre stingerea rapidă, în fază incipientă, a unui incendiu sau intervenţia la un dezastru la care se mai poate acţiona pentru prevenirea extinderii flăcărilor.

Oricum, să ceri primarului unui oraş să dicteze oprirea sirenelor unor maşini de intervenţie de la nişte maşini care aparţin unor altor instituţii ale statului ţine nu doar de calitatea culturii civice, de (lipsa) ideii de solidaritate umană ci şi de avântul de tip „pe facebook putem spune orice”. Şi, probabil, dacă va fi vreodată în situaţia nedorită de a aştepta o astfel de maşină de intervenţie, un astfel de cetăţean cu fiţe de oraş va fi primul care va ţipa că instituţiile statului nu au ajuns la timp…

D.V.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Mofturi de orăşeni fiţoşi: Să nu mai circule maşinile de la Pompieri şi Ambulanţă cu sirenele pornite!

  1. Stimabile, fereasca sfantul, esti in salvare , in stare grava si trebuie sa ajungi repede la spital, sau tot fereasca cel de sus, trebuie sa ajunga pompierii la proprietatea ta, ce propui ?
    Lasa naibii canepa si fa ceai din altceva…..

Lasă un răspuns