Modernizarea infrastructurii educaționale din Piatra-Neamț cu fonduri europene

Zece unități de învățământ  din Piatra-Neamț vor beneficia de investiții din fonduri europene în valoare totală de peste 10 milioane de euro. Astfel, pentru 5 unități de învățământ au fost semnate deja contractele de finanțare din fonduri europene, în valoare de aproape 5 milioane de euro, iar pentru alte 5 școli și licee pietrene sunt depuse cereri de finanțare pentru proiecte de modernizare cu fonduri europene în valoare de 5.390.000 euro.

 

Cele 5 proiecte de investiții în infrastructura educațională din Piatra-Neamț pentru care au fost semnate deja contractele de finanțare sunt:

 • Reabilitarea, modernizare și dotarea Colegiului Tehnic de Transporturi Piatra-Neamț, în valoare de 2.900.000 euro;

 • Reabilitarea, dotarea și modernizarea Creșei Mărăţei, în valoare de 697.000 de euro;

 • Reabilitarea, dotarea și modernizarea Creșei Precista, în valoare de 432.000 de euro;

 • Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit nr. 6, în valoare de 480.000 euro;

 • Reabilitarea, modernizarea si dotarea Gradiniței cu program prelungit nr. 2, în valoare de 372.000 euro.

Contribuția financiară a municipalității pietrene în aceste proiecte este de doar 2%, restul de 98% reprezentând finanțare europeană nerambursabilă.

În lunile aprilie și mai ale acestui an, primăria pietreană a depus încă 5 cereri de finanțare pentru tot atâtea proiecte cu fonduri europene de investiții în modernizarea a cinci școli gimnaziale și licee din Piatra-Neamț , după cum urmează:

 • Investiții pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice utilizate de unitățile școlare de nivel liceal din Municipiul Piatra Neamț – Colegiul Național de Informatică, în valoare de 1.439.000 euro;

 • Investiții pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din infrastructura educațională pentru învățământul tehnic și vocațional din Municipiul Piatra Neamț – Liceul de arte „Victor Brauner”, în valoare de 930.197 euro;

 • Investiții pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din infrastructura educațională gimnazială din Municipiul Piatra-Neamț –  Şcoala Gimnazială „Elena Cuza”, corp C1, în valoare de 571.165 euro;

 • Investiții pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din infrastructura educațională gimnazială din Municipiul Piatra-Neamț -Şcoala Gimnazială nr.3, în valoare de 737.059 euro;

 • Investiții pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din infrastructura educațională pentru învățământul tehnic și vocațional din Municipiul Piatra-Neamț CT „Gheorghe Cartianu”, în valoare de 1.713.342 euro.

„Consider că unul dintre fundamentele unei comunități îl reprezintă educația membrilor ei. Mai multe unități școlare din Piatra-Neamț: creșe, grădinițe, școli generale și licee vor beneficia în perioada următoare de reabilitare, modernizare și dotare din fonduri europene atrase în cadrul actualului Program Operațional Regional al Uniunii Europene. Fondurile europene reprezintă o soluție la îndemâna autorităților locale pentru realizarea de investiții care să dezvolte comunitățile și din acest motiv ne batem pentru fiecare cent nerambursabil care poate fi adus în orașul nostru”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Comentarii Facebook

One thought on “Modernizarea infrastructurii educaționale din Piatra-Neamț cu fonduri europene

 1. Cei 2.900.000 euro cheltuiti la Liceul de transporturi sunt bani aruncati!Aceasta unitate, ca si altele, e doar o fabrica de diplome si un loc de munca comod pentru cadre didactice si personal auxiliar!Jumatate din colegiile din Piatra Neamt ar trebui desfiintate fiindca nu au nici elevi, nici performanta!

Lasă un răspuns