MIZA ASCUNSĂ a sancţiunii pentru „UNPR-istul vorbăreţ”: prin Almăşanu este pus la punct Ploscaru!

ploscaru

Scandalul cu consilierul vorbăreţ de la Podoleni (Mihai Almăşanu, înregistrat cu afirmaţia că UNPR va trăda PSD) capătă noi valenţe. Iar anunţul făcut de preşedintele executiv Constantin Iacoban cu privire la posibila excludere a lui Almăşanu e de natură să confirme ipoteza că abia trecut în barca lui Culiţă Tărâţă, consilierul judeţean Ştefănuţ Ploscaru (fost secretar PPDD Neamţ, actualmente preşedinte Organizaţia de Tineret UNPR Neamţ) a intrat în ţinta progresiştilor cu vechime.

Scenariul e simplu: până la Ordonanţa care permitea migraţia aleşilor locali, UNPR Neamţ se lăuda cu abia câteva zeci de consilieri locali. În timpul perioadei de intermecato politic, odată cu consilierul judeţean Ştefănuţ Ploscaru (sau imediat după), peste o sută de consilieri locali aleşi pe lista partidului lui Dan Diaconescu au trecut la UNPR.

Mai în glumă mai în serios, încă de acum 2-3 săptămâni, lui Ploscaru i s-a spus că dacă mai racolează mulţi aleşi locali “în ritmul ăsta, Fane, preiei controlul organizaţiei judeţene”.

Când gluma s-a îngroşat – între timp se întorsese şi consilierul judeţean Gabriel Farcaş în ţară – UNPR-iştii vechi au tras linie şi au constat că e bine că prind la reverul organizaţiei judeţene o triplare a numărului de aleşi locali dar “să nu li se urce ăstora la cap…”. Altfel spus, bune cifrele cu consilieri mulţi pentru raportare la Gabriel Oprea (mai ales că racolarea a 14 primari se dovedise o gogoaşă), dar noii-veniţi erau priviţi doar la capitolul “cantitate” nu şi “calitate”.

ploscaru 1Oricum, „tradiţionaliştii” din UNPR Neamţ şi-au dat seama, tot de vreo două săptămâni că au o problemă: Biroul Politic Judeţean (în care, de voie-de nevoie, a fost cooptat Ştefănuţ Ploscaru, că e consilier judeţean şi i s-a dat şi sarcina constuirii organizaţiei de tineret, aproape inexistente până acum) rămâne bătut în cuie (deocamdată!!!), dar trebuie modificată componenţa Conferinţei Organizaţiei Judeţene (un fel de parlament judeţean al partidului) pentru că AŞA SPUNE STATUTUL UNPR. Prin statut, reprezentanţii partidului în administraţia centrală sau locală sunt MEMBRI DE DREPT ai Conferinţei Judeţene. Astfel spus, hemoragia de aleşi locali veniţi de la PPDD dă, de drept, controlul acestui grup în cadrul Conferinţei Judeţene, grup al cărui vârf de lance este Ploscaru. Iar Conferinţa Judeţeană, (vezi foto) are atribuţii foaaarte interesante!!!

În această situaţie, “deranjul” cu consilierul de la Podoleni a venit mănuşă progresiştilor vechi (cum sună, “progresişti vechi”!!!) care sunt de părere că noilor veniţi, cu Ploscaru în frunte, nu trebuie să li se urce la cap ideea de democraţie din partid. Şi că e nevoie de o lecţie ca să se înţeleagă că democraţia nu e pentru… oricine…

O eventuală sancţionare a consilierului local Mihai Almăşanu e o primă bătălie între cele două tabere. Ploscaru are de ales să-şi apere foştii colegi de la PPDD, să arate că e solidar, că respectă discuţiile dinaintea racolării sau să pună capul în pământ şi să abandoneze pe foştii coechipieri. Dacă ar un politician cu vechime, Ploscaru ar putea juca această fază oricum. Pentru un politician tânăr însă, provocarea e tare sensibilă, mai ales când ai în faţă o posibilă carieră şi te gândeşti că mâine-poimâine baţi la porţile celor din organizaţiile locale.

Una peste alta, la UNPR Neamţ, sancţionarea lui Almăşanu înseamnă, în fapt, o palmă dată lui Ploscaru de către durii din tabăra Farcaş. Culiţă Tărâţă (preşedintele UNPR Neamţ) e ocupat cu probleme mai importante decât acest meci dintre cei de sub el, pe post de arbitru a rămas preşedintele executiv Constantin Iacoban.

vestea.net

Comentarii Facebook

5 thoughts on “MIZA ASCUNSĂ a sancţiunii pentru „UNPR-istul vorbăreţ”: prin Almăşanu este pus la punct Ploscaru!

  1. Logica insiruirea d-voastra de fapte dar nu cred ca vreodata, consilierului Ploscaru i se va permite sa opineze, daramite sa …ia decizii. Cert este ca in aceasta situatie unpr trebuie sa traseze „linia directoare” in privinta noilor racolati. In plus, veniti fiind dintr-un partid cu mult mai multa libertate de exprimare, s-ar putea sa se creeze doua tabere destul de puternice in partid care sa emita pretentii. Daca nu vor reusi sa-i transforme in mielusei vor trece la planul B, vor trebui sa satisfaca stagiu militar la ….cazarma.

  2. DACA AU VENIT LA NOI LA UNPR ACUMA NU CRED CA E CAZUL SA FACA PREA MULTE PRETENTII. CAND NOI LUPTAM SA LUAM VOTURI PENTRU DOMNUL TARATA EI MUNCEAU IN PLUTOANELE LUI DD SI ALE LUI FARCASANU. ASA CA LA FEL CA LA ORICE INSTITUTIE, INCEPATORII STAU CU CAPUL MAI PLECAT SI ASCULTA DE CEI CU VECHIME. CE E RAU IN ASTA? SA PUNA MAI INTAI MANA SA INVETE STATUTUL SI APOI SA EMITA PRETENTII.

  3. Dar e chiar culmea, ce pretentii sa emita Ploscaru asta? A slugarit pana acum la partidul lui DD si Elodia si acum se vrea mare si tare la UNPR? Sa-si vada de lungul nasului ca poate il excludem din UNPR si o sa vada Consiliul Judetean numai la televizor…

  4. Dezinformare totala. Nu sunt tabere formate in UNPR Neamt. Tot timpul s-a impus ideea de colegialitate si egalitate. Cei veniti din PP-DD ar trebui sa inceapa de la 0 cum au facut toti ceilalti, iar sper ca gura lor sloboda ( aceasta fiind o trasatura de partid pentru cei de la PP-DD ) ar trebui aanctionata. Retragerea sprijinului politic domnului Almasanu este o decizie doarte buna, iar acest „tanar” ploscaru chiar daca este consilier judetean ar trebui sa inceapa de la statutul de membru. Pastila cu presedintele tineretului UNPR Neamt, este un fas lansat tot de cei de la PP-DD, care doresc acapararea mai multor functii. Pe site-ul unpr neamt apare un cu totul alt nume la presedintele organizatiei de tineret. Junele Ploscaru sa participe la alegerile care se vor organiza si vom vedea daca va fi presedinte. Dupa parerea mea cei veniti din PP-DD ar trebui sa mentina parerile partidului in care au venit si nu pe cele personale si putina cultura generala nu le-ar strica!

  5. Pingback: Răsturnare de situaţie: S-a lepădat de Iohannis. Şi-a tapetat microbuzul cu Ponta! - vestea.net

Lasă un răspuns