Mitropolitul Teofan: Mesaj de compasiune pentru cei 10 pacienți uciși în Spitalul de la Neamț

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, a transmis în cursul dimineţii de duminică un mesaj de condoleanţe şi compasiune faţă de victimele incendiului de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, în care a menţionat că este nevoie de solidaritate şi de întrajutorare în astfel de momente, anunță Agerpres.

„Cu nespusă durere am primit vestea că incendiul din seara zilei de 14 noiembrie 2020 de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a curmat viaţa pământeană a zece persoane şi a rănit grav alte şapte persoane. În aceste clipe de mare încercare suntem, cu toată fiinţa noastră, alături de cei ce au suferit sau încă suferă”, a declarat mitropolitul Teofan prin intermediului mesajului.

El a afirmat că i-a îndemnat pe preoţii şi credincioşii din Arhiepiscopia Iaşilor să se roage pentru sufletele celor decedaţi şi pentru vindecarea celor care sunt în viaţă.

„Imediat după aflarea cutremurătoarei ştiri, am transmis către toţi preoţii şi credincioşii din Arhiepiscopia Iaşilor îndemnul de a se ruga pentru odihna sufletelor celor ce au trecut la cele veşnice şi pentru vindecarea celor ce încă sunt în viaţă după acest tragic eveniment. De asemenea, ne rugăm şi pentru ca Dumnezeu să mângâie şi să întărească pe toţi cei din familiile acestora, binecuvântând pe toţi medicii şi pe tot personalul medical care se luptă pentru vindecarea celor atinşi de incendiu şi care sunt în viaţă. În astfel de momente grele este nevoie de solidaritate şi de întrajutorare. Dumnezeu să aibă în pază pe toţi şi să ne dăruiască gândul cel bun şi inima cea milostivă”, a mai spus Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei în mesajul de condoleanţe şi compasiune.

D.V.

Lasă un răspuns