Mitropolitul Teofan a binecuvântat Ziua Jandarmeriei la Neamț/ Cinci cadre, avansate înainte de termen FOTO

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, s-a aflat astăzi în mijlocul jandarmilor nemțeni, pe care i-a binecuvântat împreună cu un sobor de preoți. Prezența înaltului prelat alături de cadrele IJJ Neamț nu este întâmplătoare, astăzi fiind sărbătorită Ziua Jandarmeriei Române, cu acest prilej fiind sfințită o troiță ridicată în curtea unității.


La activitățile prilejuite de acest eveniment au participat prefectul Niculina Dobrilă, vicepreședintele CJ Ion Asaftei, primarul Dragoș Chitic, șefii Poliției Neamț și ISU Neamț, precum și reprezentanți ai altor instituții colaboratoare. Cu această ocazie, cei prezenţi au transmis gândurile bune din partea instituţiilor pe care le reprezintă.
În deschiderea festivităţii, maiorul Radu-Vasile Olariu – inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ a prezentat, ca un arc peste timp, istoria armei bleu-jandarm şi a ţinut să transmită un mesaj de încredere şi camaraderie pentru toţii colegii de arme:
Astăzi, Jandarmeria se află în faţa unor noi provocări interne, ce ne solicită atât potenţialul individual, cât şi capacitatea structurală de apune în aplicare un plan modern de management, care să asigure adaptarea la cerinţele sociale tot mai diversificate şi, pe alocuri, restrictive. Plecând de la experienţa acumulată, dar şi de la ideea că oamenii sunt bunul cel mai de preţ al Armei noastre, considerăm că putem contribui la fundamentarea premiselor unui proces de reconstrucţie organizaţională eficientă, în raport cu nevoile actuale şi de perspectivă ale societăţii româneşti. Cu ocazia aniversării Zilei Jandarmeriei Române, vă adresez dumneavoastră şi celor dragi sincere urări de bine şi spor în activitatea de zi cu zi! La mulţi ani!”, a spus șeful IJJ Neamț.


În această zi festivă, cadrele unităţii care s-au distins prin modul de executare a misiunilor, cei care au obţinut rezultate deosebite în îndeplinirea atribuţiilor, pregătire profesională şi comportare demnă, au fost avansaţi înaintea împlinirii stagiului minim în grad, după cum urmează:
– în gradul de locotenent-colonel – maiorul Guriuc Ovidiu şi maiorul Resmeriţă Cătălin;
– în gradul de căpitan – locotenentul Gămănuţ Mihai-Marius;
– în gradul de plutonier adjutant şef – plutonierul adjutant Radu Ioan;
– în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Butnaru Dumitru;
De asemenea, pentru rezultatele obţinute şi pentru activitatea desfăşurată, alţi 132 de jandarmi nemţeni au fost recompensaţi cu felicitări, mulţumiri şi citare prin ordin.

Alex SÎRBU/ Foto: IJJ Neamț

Lasă un răspuns