Mişcarea Populară… Dodoloaţă!

dsc_2130
PMP Neamţ este o organizaţie mai închegată, mai puternică, mai rotundă – acesta a fost mesajul transmis astăzi în conferinţa de presă în care preşedintele Laurenţiu Dulamă şi prim-vicepreşedintele Liviu Harbuz (ex-UNPR) i-au avut alături şi pe Dorin Antăl, Ovidiu Geo Niţă (ex-UNPR, primar de Borca), Costache Lupu (ex-UNPR).
A fost prima conferinţă de presă de la noul PMP (post fuziune) la care au participat şi foşti UNPR-işti.

dsc_2116

Dincolo de simbolistica de echipă, şi cea de mesaj a suportat o completare vizibilă: prezentând programul cu priorităţile PMP, preşedintele Dulamă a punctat şi câteva (transport gratuit cu Troleibuzul, transport şcolar în oraşe care, ca efect secundar, ar duce şi la deblocarea traficului în orele de vârf, instituţionalizarea şi reintegrarea infractorilor minori etc) care, acum câteva luni, făceau parte din strategia electorală a lui Liviu Harbuz din calitatea de candidat la Primăria Piatra Neamţ.

Iar Laurenţiu Dulamă a şi explicat că PMP este deschis la toate sugestiile membrilor sau cetăţenilor, în măsura în care acestea răspund interesului public.

Şi din punct de vedere al structurii organizatorice, cifrele post-fuziune sunt altele, transformând PMP în „a treia forţă politică a judeţului”, după cum a mai menţionat Dulamă. „Avem acum 6.502 membri, 2 consilieri judeţeni, 3 primari (N.R. – ex-UNPR), 6 mandate de viceprimari (la Piatra Neamţ, Dumbrava Roşie, Girov, Dochia, Păstrăveni şi Ştefan cel Mare), 75 de consilieri locali” – acesta a fost „inventarul prezentat de Dulamă.

La conferinţa de presă a fost prezent unul din cei 3 primari, iar întrebarea adresată de reporterul Vestea a vizat fix ideea dacă ceilalţi doi (de la Păstrăveni şi Ştefan cel Mare) rămân ai PMP sau se vor pierde pe drum. Laurenţiu Dulamă a precizat că toţi cei 3 primari au participat aseară la Conferinţa Judeţeană PMP Neamţ şi că se bazează în continuare pe toţi aceştia. Liviu Harbuz a completat ulterior subliniind că, la rândul lui, are mare încredere în toţi actualii aleşi. „Acum, la această conferinţă de presă a fost domnul primar de la Borca, la cele viitoare îi veţi vedea şi pe edilii de la Ştefan cel Mare sau Păstrăveni. Dar dacă tot a fost prezent şi un vicepreşedinte din zona Roman, am considerat că e bine să fie reprezentată şi Valea Muntealui, cu specificul ei. Sunt în toată această zonă şi probleme specifice în care trebuie să dăm o mână de ajutor acestor oameni. Vorbim de o populaţie care a fost mereu un stâlp al tradiţiei şi românismului, de oameni care au fost o barieră în faţa falselor valori ale comunismului. Din păcate, acum, ei au şi unele probleme care le vin chiar şi din partea unor instituţii ale statului şi este de datoria noastră să corectăm aceste erori”, a punctat deputatul Harbuz.

D.V.

cop-pmp-neamt

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns