Misăilă: “Nu am încotro, trebuie să candidez pentru postul de viceprimar!”

Cătălin Misăilă, consilierul local ALDE (ex-PLR, ex-PPDD) este hotărât să candideze pentru funcţia de viceprimar rămasă vacantă prin demisia lui Constantin Teodorescu.

DSC_0101

Cătălin Misăilă, în capul mesei Consiliului Local Piatra Neamţ, la o întrunire la care a fost preşedinte de şedinţă

Decizia acestei candidaturi este deja luată în cadrul PLR. “Da, am avut şedinta cu biroul municipal PLR în legătură cu fuziunea cu PC, pentru că facem paşii necesari ca ALDE să fie cu adevărat o forţă. Colegii mei mi-au propus să candidez şi am acceptat, nu am avut încotro”, spune Misăilă care adaugă şi că s-a consultat cu celălalt co-preşedinte ALDE Piatra Neamţ, deputatul Cătălin Drăguşanu.

ALDE are în CL Piatra Neamţ doar două voturi (ale lui Misăilă şi ale unui consilier ex-PC), dar speranţele nu se opresc doar la acestea: “Voi vorbi şi cu candidaţii independenţi neafiliaţi politic şi sper să capacitez voturi şi de la ceilalţi colegi care vor o schimbare la Primărie, mai puţină politică şi mai multă implicare a administraţiei. Campania electorală a început deja, se vede asta şi are de suferit calitatea actului administrativ…”.

Misăilă spune că nu va negocia cu alte forţe politice această candidatură: “Nu cer ajutorul altor partide. Dacă trebuie făcută o schimbare în 2016, putem începe de acum. Pe mine nu mă interesează o eventuală candidatură în 2016, la Primărie, ci doar doresc acum să pun umărul cât a mai rămas până la alegeri!”.

Dacă PSD va avea candidat acum pentru funcţia de viceprimar şi PNL la fel, ideea unui tur 2 prinde contur tot mai serios, variantă în care Misăilă consideră că actualii alianţi de la Guvernare (PSD, UNPR, ALDE) ar trebui să susţină, la final, pe cel mai bine plasat din rândul lor.

Cât priveşte principalele problemele în rezolvarea cărora s-ar implica dacă ar ajunge viceprimar, Misăilă ar începe cu Piaţa Centrală, cu condiţii asigurate “la urgenţă” pentru comercianţi: “In primul rând să amenajez la piaţă un loc decent de comercializare a produselor de sezon”, fapt care arată că nici el nu e prea optimist că procedurile birocratice de licitaţie şi reconstrucţia pieţei vor duce prea curând la rezolvarea prin noua investiţie. De asemenea, actualul consilier consideră că trebuie maximă atenţie în ajutarea familiilor care au neapărată nevoie de subvenţia la căldură şi că prioritară e şi pregătirea şcolilor pentru noul an şcolar.

Dacă va ajunge primar, Misăilă este hotărât să pună pe un loc important şi comunicarea cu pietrenii: “Voi stabili o zi a săptămânii pentru audienţe cu cetăţenii, problemele lor să poata fi rezolvate cât mai repede”.

V.N.

cop misa

One thought on “Misăilă: “Nu am încotro, trebuie să candidez pentru postul de viceprimar!”

  1. Ei, daca nu are incotro, e musai sa candideze, nu? De parca orice neica nimeni stie ce e aia raspunderea de a fi vice…

Lasă un răspuns