Mircea Marian despre Ministrul Antreprenoriatului: „O necuvântătoare de tipul lui Andrușcă al lui Arsene”

Noul Ministru al Antreprenoriatului, suceveanul Constantin-Daniel Cadariu (propus și susținut de Gheorghe Flutur) este considerat de cunoscutul jurnalist Mircea Marian un fel de Andrușcă 2. Mai exact, jurnalistul a scris pe net, în urmă cu 3 ore, că ministrul lui Flutur „e o necuvântătoare de tipul lui Andrușcă al lui Arsene”.

Mai jos, postarea integrală a lui Mircea Marian (acum senior editor la Newsweek):

<Eu nu-s genul să mă plâng de „tăcerea din presă”, dar…
Azi, Guvernul dă OUG prin care mai angajează 307 bugetari în aparatul central. Anterior, pe vremea lui Năsui, aveam un minister al Economiei cu aproape 840 de angajați, plus demnitarii. Acum, acest minister se rupe în două, dublăm numărul demnitarilor și al cabinetelor lor și vom avea două ministere cu aproape 1150 de angajați. De ce? Ca să aibă PSD și PNL ce să angajeze, clientela e mare…Nu mai zic că penelistul pus de Flutur la noul minister al Antreprenoriatului e o necuvântătoare de tipul lui Andrușcă al lui Arsene.
Guvernul, în înțelepciunea sa, nu ne spune cât costă aceste angajări suplimentare, eu aș zice că vom ajunge la 6-7 milioane de euro pe an.
Și nimeni din minunata mea presă nu pare șocat sau scandalizat, nimeni nu spune nimic, deși proiectul de OUG este pe site-ul Guvernului. Nice.
Micile mele momente de depresie>.

Reamintim că Dănuț Andrușcă a fost Ministru al Economiei în Guvernul Dăncilă. El s-a făcut remarcat de presă dar și de opinia publică încă de la audierile din Parlament când a avut o prestație penibilă. Ulterior, în fața presei a etalat același discurs absolut mediocru: „Un rol important va avea pentru, în cadrul economiei… Îmi cer scuze, sunt emoționat”.

Mai apoi, cei care îl consiliau au realizat că Andrușcă nu face față unor întrebări nearanjate, astfel că în presă au apărut doar declarații coafate sau interviuri regizate. Consulanții de imagine ai lui Andrușcă au încercat să inducă apoi ideea unui „ministru al faptelor, nu al vorbelor” dar, deja, pentru Andrușcă era prea târziu, o țară întreagă văzuse nivelul lui de a răspunde chiar și la întrebări foarte simple…

Andrușcă a devenit ținta ironiilor chiar și în PSD, o înregistrare realizată cu liderul Alexandru Țuțuianu în care acesta relata o discuție cu Ionel Arsene sunând astfel: „(…) Și, al doilea, ne vei explica de ce ai nominalizat cel mai idiot ministru care este ministrul Economiei. Acest ministru este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbește cineva cu el. Și are legătură cu economia următoarea: A avut o vulcanizare”.

D.V.

One thought on “Mircea Marian despre Ministrul Antreprenoriatului: „O necuvântătoare de tipul lui Andrușcă al lui Arsene”

 1. Intre cele 2 partide nu este nici o diferenta in ce priveste calitatea umana.
  PSD=PNL
  Numai hoti,prosti si incompetenti sunt propusi in aceste functii incepand cu Prefectura si terminand cu Ministerele de la Bucuresti.
  Pai cum altfel sa fie dupa cum arata aceasta tara?
  Nu este unu cu meserie in spate si fara scheleti prin sertare,nesantajabil,care sa fie numit in vreuna din functiile importante din acest stat.
  Asta e liantul acestui stat esuat securisto mafiot.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.