Minune! Primăria anunță dezinsecție la mijlocul verii! Orașul e invadat de țânțari și muște!

E mijlocul veriii, orașul Piatra Neamț e invadat de insecte – cu țânțari, muște etc în top – și, în sfârșit, a apărut și anunțul oficial de la Primăria Piatra Neamț (prin firma Salubritas) că de pe 23 iulie ar urma o operațiune de dezinsecție și deratizare.
Anunțul îi pune în temă pe cetățeni despre evitarea anumitor riscuri dar nu spune, concret, câte zile va dura acțiunea și care va fi calendarul – pe zile și zone – așa cum ne-am fi așteptat.
Evident că va conta și elementul METEO care, dacă va fi unul total nefericit , ar putea împinge acțiunea de deratizare spre august, poate spre septembrie…

Mai jos, integral, comunicatul respectiv:

<<SC SALUBRITAS SA si PRIMARIA MUNICIPIUL PIATRA NEAMT va aduc la cunostinta ca incepand cu data de 23.07.2019 pe raza municipiului Piatra Neamt se vor efectua operatii specifice pentru dezinsectie, dezinfectie si deratizare cu substante pe baza de PIRETROIZI DE SINTEZA SI ORGANOFOSFORICI, avizate de Ministerul Sanatatii pentru a fi folosite pe domeniul public.
Pentru protectia cetatenilor se recomanda:
-evitarea zonei in timpul lucrului si o ora dupa efectuarea lui de catre operatorii DDD.
– NU se recomanda intrarea in contact direct a pielii cu solutia pulverizata sau cu momelile amplasate pentru rozatoare ( valabil si pentru animale).
– in cazul unui contact accidental se recomanda spalarea suprafetei afectate cu apa din abundenta si consult medical>>.

SALUBRITAS

V.N.

One thought on “Minune! Primăria anunță dezinsecție la mijlocul verii! Orașul e invadat de țânțari și muște!

  1. După capul lui Chitic-nu face nimic, dezinsecția ar face-o in Decembrie !!! E primul an când am țânțari in apartament in fiecare seara, in zona in care stau,datorită incompetentei din primărie.

Lasă un răspuns