Minune! Meniu îmbunătățit de anchetele jurnalistice și penale!

Meniul oferit rezidenților de la Căminul de Bătrâni Sfântul Nectari din Dumbrava Roșie a cunoscut, de câteva zile, o reală îmbunătățire, spun aparținătorii care au rude în acest centru.
Minunea s-ar fi întâmplat după ce presa din Neamț a început să scrie despre „Căminul Grozei”, mai exact de atunci când autoritățile au fost obligate să se autosesizeze și să controleze spațiul respectiv. După cum declara prefectul de Neamț George Lazăr la emisiunea Vestea Tic-Tac, este vorba de controale realizate de cei de la AJPIS, DSP, DSV, OPC etc dar și de o anchetă penală deschisă de Poliția Neamț.

<<Da, așa e, înainte le dădeau o ciorbă făcută cu 2 kilograme de cartofi pentru 40 de oameni iar acum, din informațiile noi, mâncare este mai ok. Nu vă așteptați să fie nu știu ce mâncăruri sofisticate, nu, dar acum pot mânca și se țin sătui de la o masă la alta, așa ne spun nouă. Credeți că de nebuni toți cei care aveam rude acolo le duceam mâncare, o dată sau de două ori pe săptămână? Și nu ne cereau delicatese sau trufandale ci efectiv ne spuneau „aduceți-ne orice, că aici murim de foame!>>, a declarat pentru Vestea ruda unui bătrân rezident aici.

Oamenii își justifică, fiecare în felul lor, decizia de a-i interna pe bătrâni la acest cămin. Unii sunt plecați în străinătate și nu pot avea ei grijă, alții „s-au fript” cu îngrijitoare la domiciliu care își băteau joc de bătrâni și mai și furau ce apucau de prin case, alții au ajuns la Căminul patronat de Iulian Ioniță după ce au avut experiențe similare negative la alte cămine. „În căminele de stat, cum sunt cele de la Piatra Neamț sau de la Roznov e foarte greu să intri, sunt liste de așteptare. Sunt și cămine private care au un renume bun dar, la fel, sunt pline. Eu, de exemplu aș fi vrut să o duc pe mama la Căminul de la Almaș, care e cică foarte bine organizat și arată respect acestor bătrâni, dar nu erau locuri libere când am întrebat eu…”, a precizat un aparținător.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns