Minune! Descinderi la clanul interlop Capră care își face de cap de ani de zile sub ochii Poliției Neamț!

De la cerșetorii adulți sau copii care prestează în Piața din Piatra Neamț până la traficanții care vând droguri în cartierele Dărmănești (zona blocului 40) sau Mărăței, toți au auzit de clanul Capră, de taxele de protecție cuvenite, împrumuturi cu super-camătă, de buletine reținute datornicilor cu care se încasau alocațiile copiilor sau ajutoarele sociale. De ani de zile!
Situația e hiper-cunoscută, sunt episoade întregi povestite pe siteuri, pe facebook etc și – minune! – astăzi Poliția Neamț anunță triumfalist descinderi și percheziții.
Chiar în comunicatul festivist al IPJ Neamț – pe care vi-l prezentăm mai jos! – se menționează că activitățile acum probate curg din 2017 (deci de 3 ani!). Ce au făcut în tot acest timp comandanții Poliției Neamț, șefii Serviciilor din IPJ Neamț de pe această linie de muncă, unii dintre ei nu doar cu salarii frumușele ci și cu sporuri de DOCTORAT în afară de a se agita maxim pentru a-și păstra sau a căpăta funcții de conducere?
Crede cineva că un rrom semi-analfabet poate dezvolta o astfel de caracatiță care să terorizeze oameni din cartiere întregi, care să controleze zona neagră a societății fără să fi beneficiat de incompetența Poliției (ca sistem) sau chiar de complicitatea unor angajați din IPJ?

Mai jos jos, comunicatul triumfalist al Poliției care, într-un stat normal, ar fi dublat de o altă anchetă care i-ar trimite măcar în șomaj (dacă nu în altă parte) pe astfel de șefi de Poliție în mandatele cărora se dezvoltă astfel de rețele:

„Politiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale  sub coordonarea  procurorului D.I.I.C.O.T. –  Biroul Teritorial Neamț, au documentat activitatea  unui  grup infracțional organizat profilat pe comiterea infracțiunilor de cămătărie și șantaj.

Astăzi, 19 mai, polițiștii au desfășurat 6 percheziții la domiciliile persoanelor bănuite, în urma cărora au ridicat mai multe înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor.

Din investigații a reieșit că, începând cu anul 2017, liderul grupării, un bărbat de 38 de ani, din Piatra Neamț, ar fi acordat bani cu titlu de împrumut, mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi lunare de 100% din suma acordată.

Pentru a garanta returnarea banilor sau a dobânzilor percepute, bărbatul i-ar fi obligat pe debitori să îi predea cărțile de identitate, în baza cărora ar fi încasat lunar alocațiile, ajutoarele sociale sau alte drepturi financiare de care beneficiau cei în cauză.  În vederea recuperării banilor, membrii grupului ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică împotriva persoanelor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate.

De asemenea, membrii grupării ar fi constrâns mai multe persoane să întocmească contracte de închiriere a unor locuințe sociale gestionate de o societate comercială din Piatra Neamț, cu scopul de a-i determina să le remită lunar sume cuprinse între 500 și 1000 de euro, pentru a le permite folosirea imobilelor. În situația în care aceștia s-ar fi aflat în imposibilitatea de a mai achita ratele lunare, i-ar fi determinat să își părăsească imobilele.

În cursul lunii mai 2019, în scopul recuperării unor sume de bani sustrase, membrii grupului infracțional ar fi exercitat acte de violență asupra unui bărbat din localitatea Bârgăoani. Pe fondul acestora constrângeri, bărbatul le-ar fi remis 1.300 de euro, 700 de lei și un telefon mobil.

Totodată, liderul grupării, aflat în prezent în stare de deținere, fiind cercetat într-o cauză penală privind infracțiunea de șantaj, ar fi constrâns persoana vătămată în vederea retragerii plângerii penale formulate împotriva sa.

În baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada 5 –  10 mai a.c., cel în cauză ar fi exercitat presiuni asupra unei persoane incarcerate pentru a-i remite 400 de euro, cu titlu de taxă de protecție.

Astăzi, polițiștii au depistat, în flagrant delict, pe raza orașului Roznov, un bărbat în timp ce ridica suma de bani stabilită conform convenției, de la un membru de familie al persoanei incarcerate.

15 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire și aderare la un grup infracţional organizat, camătă, tâlhărie calificată, influențarea declarațiilor, lipsire de libertate în mod ilegal și şantaj, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi”.

V.N.

.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Minune! Descinderi la clanul interlop Capră care își face de cap de ani de zile sub ochii Poliției Neamț!

  1. Si-au adus aminte si sefii politiei Neamt de ce vin zilnic la birou,cu ce se ocupa si de ce incaseaza salariile alea bune?? Sa ne apere,pe noi,cetatenii….wow,minune. Si se mai intreaba lumea de ce increderea in politie e la cote asa de scazute….toata lumea stia ce se intampla,doar politia romana nu…..misto munca de informare si cercetare.

  2. N-au mai dat spaga unde trebuie si atunci politia si-a amintit ca are o treaba de facut.

Lasă un răspuns