Minune! Chiar se lucrează la „prăpăstiile” de pe DN Bicaz-Poiana Largului! Arsene, în inspecție…

Se lucrează din plin pe cel mai calamitat drum din județul Neamț – partea de DN dintre Bicaz și Poiana Largului – și nemțenii văd, din nou, după foarte mult timp, ce înseamnă o organizare de șantier plus amenajările conexe pentru o așa lucrare. De exemplu, cum transportul armăturilor care „țes” coloanele de ciment care vor stabiliza zonele care o iau la vale ar presupune probleme de transport deosebite, a fost amenajat[ o stație de fasonat fier la locul faptei, la Hangu.

„DN 15 Bicaz – Poiana Largului, un drum esențial pentru județul nostru, este în plină modernizare, după ce timp de mai bine de 30 de ani nu s-a intervenit cu absolut nimic pe acest traseu. În cursul zilei de ieri am mers în zonă pentru a vedea cum se derulează proiectul.
Trebuie ținut cont de faptul că lucrarea este una extrem de complexă, având în vedere că presupune stabilizarea solului în peste 70 de puncte de calamitate, care au fost identificate”, spune Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, care a într-o inspecție pe teren.

Se lucrează în paralel și la primele intervenții de stabilizare a versanților dar și la stabilirea zonelor cu rocă rezistență de care sunt prinse armăturile. „Astfel, se execută foraje la adâncime, pentru identificarea zonelor cu rocă sănătoasă. Deja se toarnă primele coloane, pentru a nu se mai produce alunecări. În paralel, se efectuează refacerea sistemului rutier prin lucrări de infrastructură și suprastructură.
La Hangu a fost amenajată o stație de fasonat fier, în scopul realizării carcaselor necesare pentru armătura coloanelor.
Ca de fiecare dată când se lucrează pe drumuri, se creează și disconfort participanților la trafic, dar le cer să fie îngăduitori și să înțeleagă că treaba nu se face de pe o zi pe alta! Îmi doresc ca prin această lucrare să rezolvăm pentru zeci de ani problemele grave care s-au înregistrat pe acest traseu!
Vreau să nu îi dezamăgesc pe nemțeni! Le-am promis că în acest mandat de președinte al Consiliului Județean voi moderniza 90% din drumurile care străbat județul și mă voi ține de cuvânt!”, a adăugat șeful CJ Neamț.

D.V.

Lasă un răspuns