Mintea primarului cea de pe urmă: Să facem Târgul de Crăciun fără scenă, fără garduri! Trebuie să fie de acord și CJ-ul

După ce a preluat cu ochii închiși acordul de asociere cu CJ pentru Târgul de Crăciun (votat de CL Piatra Neamț la propunerea lui), primarul Andrei Carabelea a cam înțeles în ce bâlci a intrat administrația locală – acesta a fost mesajul în sinteză din conferința de presă de azi.

Răspunzând indirect și unor mesaje distribuite de unii angajați/subordonați CJ (la ordinul „forului tutelar CJ” – cum bine a punctat jurnalistul Valentin Bălănescu în emisiunea  de ieri dimineață), Carabelea pare să fi ajuns la „mintea de pe urmă” și a recunoscut în conferința de presă de azi că nu e normal ca din cauza scenei să fie montate și obligatoriile garduri pentru spectacole și a declarat că el dorește un Târg de Crăciun pentru toți pietrenii/nemțenii, fără discriminarea vaccinați/nevaccinați.

La întrebarea punctuală Vestea, primarul a recunoscut că, deocamdată e vorba doar de propunere și că ideea respectivă nu a fost discutată încă, cu atât mai puțin acceptată, cu/de organizatorul principal al Târgului, ConsiliulJudețean Neamț.

Dar primarul este foarte încrezător, bazat și pe faptul că unde ar trebui să fie montată scena este acum cortul cu Centrul de vaccinare (mutat din căsuțele amplasate pe domeniul Primăriei, pentru că se iritase cineva de la Forul Tutelar).

Carabelea a confirmat că nu a existat un document scris pentru Centrul de Vaccinare și a reiterat ideea că el și armata de funcționari/angajați/directori/sfetnici au mers pe ideea că, dat fiind parteneriatul deja existent, nu sunt necesare alte formalități: „vreau să se consemneze următorul lucru, începând cu 25 noiembrie au existat mai multe comunicări și întâlniri între angajați ai Primăriei Piatra-Neamț  și ai partenerilor, fără de a considera că este de responsabilitatea primarului și a președintelui Consiliului Județean Neamț să intervină în pregătirea Târgului de Crăciun”.

„Primăria nu a intrat abuziv în ceea două căsuțe, ele au fost deschise de către angajații Centrul pentru Cultură și Artă Carmen Saeculare în baza acordului tuturor partenerilor. Un acord care în condiții de operativitate maximă nu a fost unul neapărat scris”, a mai spus Carabelea, răspunzând astfel atacurilor unor postaci de o anumită culoare care deja comentează despre faptul că „Primăria a spart căsuțele ca să facă Centrul de vaccinare”.

Întrebat punctual de Vestea dacă, în cazul în care CJ amplasează totuși scena mult-discutată, Primăria va realiza totuși triajul epidemiologic asumat deja prin acordul de asociere, primarul nu a vrut, inițial să răspundă clar la întrebare. „Cum să pună scenă? Acum e cortul acolo și cortul rămâne!”, „Primăria nu a emis niciun document prin care să permită amplasarea scenei!”, a spus Carabelea, sigur pe el.
Într-ul final, primarul a admis că dacă apare scenă e musai să fie triaj, adică garduri…

Cât privește contribuția muncipalității, primarul a punctat faptul că dincolo de sumele menționate în acord (200.000 + 75.000 lei – CJ, 160.000 lei – Primăria), administrația locală și-a asumat și alte responsabilități (curățenie, utilități etc) ceea ce înseamnă cp, per total, contribuția Primăriei ar depăși pe cea a CJ. „Plus că noi avem și paza și triajul epidemiologic iar CJ se ocupă de artiști, alegerea comercianților… Nu ar vrea să fie invers, să ia iei cartodul fierbinte?”, a întrebat retoric dar tardiv primarul care nu remarcase aceste probleme evidente atunci când a propus proiectul în CL.

D.V.

 

One thought on “Mintea primarului cea de pe urmă: Să facem Târgul de Crăciun fără scenă, fără garduri! Trebuie să fie de acord și CJ-ul

 1. Carabelea,nu ne intereseaza nimicurile cu ”circul”de Craciun.
  Si voi si ei sunteti PENIBILI cu aceste DIVERSIUNI.
  Asteptam REFORMA mult trambitata la Primarie cu care ai”castigat”alegerile.
  Cand ai de gand sa te apuci sa respecti promisiunile electorale pentru si cu care ai castigat alegerile,cand Carabelea?
  Asta e singurul lucru care ne intereseaza Carabelea.
  Orasul este praf si pulbere,lucrarile facute in timpul mandatului tau sunt deplorabile.Statiile” smart”de 31.000 euro au panouri care nu functioneaza.Stiai?Fermelor si Centura sunt asfaltate mizerabil,stiai?Astea sunt chestiunile importante,nu ”targu de craciun”.
  PNL=PSD=zero REFORMA,numai diversiuni pentru a trece timpul in care nu fac NIMIC

Lasă un răspuns