Ministrul Sănătăţii, „tocat” cu problema lipsei Tomografului din Spitalul Roman

Abia plecat din municipiul Roman, Ministrul Sănătăţii, Florian Bolog nu va uita prea curând una din problemele care i-au fost repetate şablon la Spitalul Municipal de Urgenţă: Tomograf, Tomograf, Tomograf!
De fapt este vorba de lipsa unui tomograf, temă adusă la cunoştinţa acestuia şi de cadrele medicale cu care a avut o întâlnire de lucru, şi de jurnaliştii localnici dar şi de un tânăr cu vizibile probleme, care s-a ţinut scai de ministru prin toate secţiile spitalului.

Tânărul respectiv a şi prezentat o poveste demnă de telenovele, cum ar fi cheltuit el vreo… 200.000 euro în sistemul medical din Franţa pentru că nu există tomograf la Roman.

Dincolo de pata de culoare, problema există şi are şi o faţetă pur românească. Spitalul aparţine administraţiei romaşcane dar, în baza unei asocieri cu CJ neamţ, instituţia judeţeană a dat deja jumătate din bani. Cealaltă jumătate nu a mai fost dată pentru că, aşa cum explica seful CJ nu există un contract (CJ-Primăria Roman) pentru suma care acum e numită „diferenţă” (vreo 500.000 lei).

Politicienii fac ceea ce ştiu: cei liberali arată cu degetul spre CJ (condus de PSD), cei de la PSD arată acuzator spre Primăria Roman (condusă de PNL) iar cetăţenii tot întreabă de tomograf.

Ministrul Sănătăţii a fost, înainte de a vizita Spitalul Municipal, şi la cel de Psihiatrie din Roman („Sf. Nicolae”), patronat de CJ Neamţ. Ministrul Bolog a dat ca exemplu acest spital, în contextul în care, în altele similare, sunt fel de fel de probleme. În timpul declaraţiilor de presă, acesta a mai menţionat că va fi mereu de sistemul de sănătate din Neamţ, evident şi de cel din Roman. În timpul rostirii respective fraze, ca din întâmplare, a privit spre Marius Neculai (cadidatul PSD pentru Primăria Roman).

Ca un adevărat ministru dintr-un Guvern al tuturor românilor, Florian Bolog s-a întâlnit şi cu primarul interimar Lucian Micu (candidat PNL), care a participat şi el la întâlnirea cu cadrele medicale. Numai că întâlnirea cu Micu a fost în cadru strict formal în timp ce cu Neculai a stat alături pe parcursul întregii vizite, ba au şi parcurs cu aceeaşi maşină distanţa dintre cele două spitale…

Pe parcursul acestei vizite, Ministrul Sănătăţii a fost însoţit de Prefectul de Neamţ, Vasile Panaite şi de cei doi parlamentari PSD din Roman, Alexandru Rotaru şi Dan Manoliu.

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns