Ministrul din PSD Neamţ a scăpat de demisie!

Ilan Laufer – membru al organizaţiei PSD Neamţ – este singurul din cei 4 miniştri PSD ai căror nume au fost vehiculate ca demisii certe cerute de premierul Mihai Tudose care a scăpat după şedinţa CEX PSD de joi seara păstrându-şi funcţia.

Numele lui Laufer a fost intens vehiculat în ultimele zile alături de cele ale lui Sevil Shhaideh, Rovana Plumb, Răzvan Cuc ca fiind “capetele” care dacă nu vor cădea ar putea duce la plecarea premierului Tudose (cee ace ar fi însemnat că PSD ajunge iar la mâna preşedintelui Klaus Iohannis).

În urmă cu o oră, informaţia a devenit oficială: Shhaideh, Plumb şi Cuc (titularii de la dezvoltare Regională, Fonduri Europene şi Transporturi), dar nu şi Laufer!, şi-au anunţat demisiile susţinând că e vorba de gesturi irevocabile.

Ilan Laufer rămâne titular la Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat ceea ce înseamnă că, măcar formal, PSD Neamţ a rămas în Guvern cu ministrul înscris în organizaţia judeţeană fix la mijlocul lunii iulie.

Lucrurile sunt însă într-o dinamică browniană la PSD, vineri la prânz urmează o nouă şedinţă CEX şi rămâne de văzut dacă Laufer îşi păstrează, până la capăt, şansa de a fi în Guvernul Tudose 2.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns