Ministrul Apelor vine iar la Neamţ. MUCLES, din nou, şi Prefectura şi CJ despre vizita oficială!

<<Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, va participa joi și vineri la acțiunea de ecologizare a lacului Bicaz organizată de Administrația Națională ”Apele Române>>, anunţă Ministerul Apelor.

Este pentru a doua oară în ultimele săptămâni când Ministrul Apelor vine la Neamţ şi nici Consiliul Judeţean şi nici Prefectura nu anunţă presa nemţeană (implicit, pe nemţeni) despre vizita oficialului respectiv.

<<Ministerul Apelor și Pădurilor, prin Administrația Națională ”Apele Române„ și RNP Romsilva au început de luni, 16 iulie, acțiunea de ecologizare a lacului Bicaz, împreună cu autoritățile locale din județul Neamț și Hidroelectrica S.A.. Operațiunea este coordonată de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR),Victor Sandu.
Joi și vineri și-au anunțat intenția de a participa la această acțiune, ca voluntari, o echipă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, reprezentanți ai Jandarmeriei, persoane fizice, personal TESA din cadrul Administrației Bazinale a Apelor Siret, angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț, ai Consiliul Județean Neamț, ai Prefecturii Neamț, precum și ai instituțiilor descentralizate și firme private.
În acest context, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și Președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, și-au  arătat intenția de a lua parte la această acțiune.>>, este anunţul făcut, oficial, de Minister, în timp ce CJ şi Prefectura Neamţ nu au suflat niciun cuvânt despre această vizită.

<<Pe lacul Bicaz, cu preponderență în zona barajului și în zona viaductului de la Poiana Largului s-a acumulat o cantitate importantă de PET-uri și alte deșeuri plutitoare aduse de râul Bistrița, de-a lungul timpului, dar și de viiturile provocate pe afluenții acestui curs de apă  de ploile torențiale căzute în ultima perioadă în acest bazin hidrografic. Deșeurile nu numai că reprezintă un pericol la adresa mediului, dar creează și un disconfort vizual miilor de persoane care vizitează această zonă turistică.
Aflat în vizită de lucru în județul Neamț, la începutul lunii iulie, pentru a vedea la fața locului efectele inundațiilor, în unele localități ale județului, ministrul Ioan Deneș a fost neplăcut surprins de cantitatea mare de deșeuri plutitoare existentă în zona Bicaz>>, mai precizează Ministerul Apelor.

N.B. – MÚCLES interj. (Familiar, și în forma mocles, folosit: cînd i se încredințează cuiva un secret) Tăcere! sst! Nu spuneți nimărui; mocles! ALECSANDRI, T. 736. – Variantă: mócles interj. (DEX)

VOM REVENI cu programul punctual al vizitei ministrului, atât pentru jurnaliştii interesaţi cât şi pentru cetăţenii care ar dori să-l întrebe pe oficial când vor realiza sau termina cei de la Apele Române (instituţie din subordinea Ministerului) investiţiile ale căror lipsă se resimte prin efectele generate de inundaţii.

V.N.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns