Ministrul Apelor vine AZI la Neamţ! ÎN EXCLUSIVITATE, programul vizitei de mâine, în zone afectate de inundaţii

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş va fi prezent astăzi şi mâine în judeţul Neamţ. Gazde îi vor fi preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene şi prefectul Daniela Soroceanu dar nici una dintre cele două instituţii ale administraţiei judeţene PSD nu au transmis presei – aşa cum cer normele şi cutumele – nici informaţia, nici programul vizitei Ministrului.

Ministrul va veni la Neamţ în această seară. Va pleca din Bucureşti după terminarea şedinţei de Guvern care are loc în această după-amiază. Va veni fie cu maşina, fie cu un avion Bucureşti-Bacău, urmând ca de la aeroport să fie preluat de o maşină trimisă de CJ Neamţ.

Cert este că, în această seară va avea o primă întâlnire cu Ionel Arsene care, după cum spun sursele noastre, a ajuns şi el azi, după ora 13, la instituţie.

Mâine dimineaţă la 9.30 are loc o întâlnire ofiicială Ministru – Preşedinte CJ Neamt, iar la 10 are loc plecarea în terendin faţa Consiliului Judeţean. Alături de Ministru vor fi şi Arsene şi Soroceanu şi, cu siguranţă şi şefi de instituţii din Neamţ (ISU, Apele Române etc).

Din locurile care vor fi inspectate în teren, anunţăm:
– Inspecţie la Valea Muntelui, în localităţile inundate Fărcaşa şi Borca
– Râul Moldova, la podul lui Ion Creangă
– Râul Cracău, la Slobozia Roznov
– Podul Tulipaţi.

Cât priveşte anunţarea presei şi a opiniei publice, aşa cum spuneam mai sus, presa locală nu a primit de la cele două instituţii niciun mail, niciun comunicat. Evident că există excepţiile de la regulă, adică o televiziune locală şi un site – ambele entităti făcând parte din ceea ce ar putea fi numită presa de casă a administraţiei PSD – ai căror reprezentanţi au fost anunţaţi ca, mâine dimineaţă la 9,30, să fie pe picior de plecare.

De ce nu a fost anunţată presa serioasă din Piatra Neamţ şi din Roman? Probabil că cineva doreşte ca vizita să fie una festivistă, fără eventuale întrebări deranjante (apropo de cele 450 de persoane evacuate fictiv în Refugiul de la Farcaşa, din documentele Prefecturii Neamţ).

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns