Ministrul Agriculturii, anchetat de DNA pentru fraude la concursuri! A angajat și loaza care picase deși primise subiectele înainte!

DNA cere Parlamentului ridicarea imunității deputatului Adrian Chesnoiu, ministru PSD al Agriculturii. Procurorii îl acuză pe ministru de 5 infracțiuni de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.
La concursurile trucate din ordinul Ministrului, a picat și unul din cei care primiseră subiectele înainte, după cum spun procurorii, dar asta nu l-a împiedicat pe onor ministru să angajeze „loaza”.

Potrivit procurorilor, „există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă” că în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.

„Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective. De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei”, transmite DNA.

D.V.

One thought on “Ministrul Agriculturii, anchetat de DNA pentru fraude la concursuri! A angajat și loaza care picase deși primise subiectele înainte!

 1. Ati uitat sa spuneti ca este un fost securist/militian fara nici o calificare de a ocupa aceasta functie.

  A fost pus la”recomandarea”securistilor impostori….

  Va dati seama ce coruptie si lipsa de profesionalism este in structura acestui stat esuat sechestrat de securisti corupti,incompetenti si analfabeti?unde se dorea”angajarea”unui alt prost ca ei care nu a putut trece examenul nici cu subiectele stiute?

  Ati mai auzit de un asemenea prost?Nu cred….

  Astea sunt analfabetii si retardatii care ”lucreaza”in institutiile GOGOMANE de”siguranta”din Romanica.

  Dupa chipul si asemanarea dulapului de la Cotroceni.

Comments are closed.