Ministerul şi-a bătut joc de transportul CFR în Târgu Neamţ, primarul Harpa încearcă s-o dreagă. Doar promisiuni, deocamdată…

tren

Suspendarea traficului feroviar de personae pe traseul Tîrgu Neamţ – Paşcani arată încă o data procedura guvernamentală mioritică “stricăm ceva ce funcţionează şi dacă sare lumea în sus vedem ce putem cârpi”.
De o lună de zile, Gara din Târgu Neamţ poate fi transformată în muzeu, cursele de călători de pe tronsonul respectiv fiind anulate pentru că operatorului privat i-a fost ridicată licenţa de către autorităţile abilitate. OK, foarte bine au făcut dacă se impunea aşa ceva, dar aceleaşi autorităţi competente şi guvernamentale nu au pus nimic în loc. Oamenii au reacţionat, au făcut petiţii online, proteste şi acum se chinuie primarul Daniel Harpa să explice oficialilor din Ministerul Transporturilor că un oraş prin care trece calea ferată a fost deconectat – printr-o decizie aberantă – de la traficul CFR.

Cum stau lucrurile prin prisma primarului Harpa puteţi vedea şi din postarea acestuia pe facebook: “Pe 23 aprilie 2015 am participat, impreuna cu d-nul deputat Ionel Arsene si cu d-nul profesor Ioan – Romeo Roman, la o intalnire cu doamna secretar de stat Maria Magdalena Grigore, din cadrul Ministerului Transporturilor. Va pot informa ca linia ferata Pascani -Tirgu Neamt a fost concesionata in anul 2009 firmei RC-CF Brasov, concesionar de infrastructura, intrucat aceasta artera feroviara a fost inclusa in sectorul neinteroperabil. Dupa ridicarea licentei de transport a operatorului de transport feroviar Regiotrans, pe motive de neconformitate la materialul rulant, in data de 17 martie 2015, concesionarul liniei ar fi trebuit sa asigure un minimum de trafic feroviar social pe aceasta linie. Va aduc la cunostinta ca firma RC-CF Brasov, a fost somata de Ministerul Transporturilor sa solutioneze problema reluarii transportului feroviar pe linia Pascani Tirgu Neamt, in caz de neexecutare urmand sa se rezilieze contractul cu acest gestionar de infrastructura. Acest lucru va duce la trecerea liniei ferate in gestiunea CFR Infrastructura, urmand sa fie operata de CFR Calatori, cu un numar de trase (trenuri) care sa asigure un optim functional pentru cetatenii din Tirgu Neamt si localitatile deservite.
Va informez ca sunt realizate premisele tehnice pentru a asigura o trasa intre Tg.Neamt si Iasi, pentru studenti, o rama Desiro (cunoscuta ca Sageata albastra) in cel mai scurt timp, dupa cum ne-a informat domnul Axinia Constantin, noul director al Regionalei CFR Tirgu Neamt. Cu respect, Daniel Harpa! Primarul orasului Tirgu Neamt”

Altfel spus, toate bune şi frumoase dar rămân două întrebări:

1.Cât de inteligenţi sunt aceşti directori şi directoraşi numiţi politic prin Ministerul Transporturilor (în frunte cu Ministrul Rus cu tot) din moment ce trebuie să se chinuie să repare – dacă vor repara – ceva ce au stricat ei şi deciziile lor minunate?

2.De ce demnitarii aleşi de populaţie ca să reprezinte interesele cetăţenilor află postfactum că alţi demnitari (culmea, colegi de partid cu ei) iau decizii care dezavantajează exact pe cei care i-au ales?

Daniel VINCA

Lasă un răspuns