Mini-protest la Piatra Neamț! 50 de oameni au scandat „Justiție, nu corupție!”

50 de oameni s-au adunat și la Piatra Neamț în această seară pentru a protesta împotriva schimbărilor pe care guvernarea PSD-ALDE le operează în Justiție. Protestul a început la 18,30, cu doar câțiva oameni, li s-au alăturat și alții, iar pe la 19,20 participanții s-au împrăștiat. Un angajat al Teatrului Tineretului le-a atras atenția că scandările sunt deranjate pentru spectatorii care, de la ora 19, urmăreau o piesă de teatru.

Scandările au fost „Justiție, nu corupție”, „PSD, ciuma roșie”, „Hoții”, „Dragnea, la pușcărie” dar vizați de reproșurile oamenilor au fost și premierul Viorica Dăncilă sau Ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Martori oculari spun că la protest au fost văzuți și doi consilieri liberali de la Piatra Neamț, Mihai Obreja și Romel Bîrjoveanu. Nu au fost semnalați alți lideri marcanți PNL, nici măcar primarul Dragoș Chitic (care este președintele PNL Piatra Neamț), dar care nu ar putea fi bănuit că ar fi un susținător ferm al DNA din moment ce a fost trimis în judecată de procurorii respectivei instituții într-un dosar despre care „inculpatul” a spus în mod public că nu a fost întocmit corect.

La Piatra Neamț, nici USR și nici Plus (partide care au anunțat că susțin protestele) nu au filiale locale funcționale.

Protestul a fost unul spontan, neautorizat, oamenii mobilizându-se pe rețelele de socializare. Nu au fost incidente.

D.V.
Foto- Arhiva POG

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns