Militarii pietreni, cei mai buni din județ la descarcerare și prim ajutor – FOTO


Parcarea Sălii Polivalente din Piatra Neamț a devenit astăzi locul de desfășurare a unor operațiuni de descarcerare și prim ajutor. A fost vorba despre faza întâi a competiției cu același nume, la startul căreia au plecat echipele de la subunitățile SMURD Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț din subordinea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava”.


Timp de câteva ore, detașamentele ISU SMURD au acționat, pe rând, cu tehnica din dotare, simulând intervenția pentru salvarea viații unor șoferi rămași blocați în mașinile făcute praf după accidente rutiere grave. În afară de faptul că n-a fost vorba de un caz real, ci de o simulare, totul a fost gândit în cele mai mici detalii, pentru a reda exact o operațiune din viața de toate zilele. Militarii au avut chiar și o „victimă”, în persoana unuia din coleguii lor, pe care au trebuit să-l scoată din mașină și să se lupte pentru a-i salva viața. Întreg concursul a fost cronometrat, fiind urmărită respectarea întocmai a protocoalelor de intervenție în asemenea situații, dar avându-se în vedere și timpii de reacție a echipelor participante.
La finalul competiției, militarii pietreni s-au dovedit cei mai rapizi, ei adjudecându-și locul întâi al podiumului atât la proba de descarcerare, cât și la secțiunile „Cea mai bună echipă de servanți” și „Cei mai buni paramedici”. Cel mai bun comandant de echipaj a fost desemnat plutonierul adjutant Eduard Andronache, tot de la Piatra Neamț, care a primit o diplomă în semn de recunoaștere a meritelor. Locul al doilea pe podium a revenit romașcanilor, iar pe locul al treilea s-au clasat colegii de la Târgu Neamț.
Militarii pietreni vor reprezenta, așadar, județul Neamț la faza a doua a concursului, programată să aibă loc în lunile mai-iunie.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns