Mii de oameni rămași pe întuneric și opt localități afectate de ploi!

Ploile abundente din ultimele 24 de ore au lovit opt localități din Neamș, informează un comunicat de presă remis de Insituția Prefectului.
Au fost afectate municipiile Piatra Neamţ și Roman, precum și comunele Hangu, Horia, Pipirig, Tarcău, Negreşti, Stăniţa.
Aproape 1200 de consumatori din satele Schitu – Tarcău, Negrești, Ghidion și Todirești (ambele din Stănița) au rămas fără curent electric, din cauză că au fost afectate 14 puncte de transformare și două linii de medie tensiune. În traducere liberă, peste 4000 de nemțeni au rămas pe întuneric. Asta pentru că termenul de „consumator” definește o adresă pe care este încheiat contractul de furnizare a energiei electrice, iar într-o casă locuiesc, potrivit statisticilor existente, chiar și patru – cinci suflete, mai ales în mediul rural.
Circulaţia a fost restricţionată pe DN 15 între localităţile Chiriţeşti, comuna Hangu şi Poiana Largului, comuna Poiana Teiului, unde s-a intervenit pentru degajarea pietrelor căzute pe suprafaţa carosabilă.
În această dimineaţă nu era rezolvată în totalitate problema alimentării cu energie electrică a celor 4 sate afectate. În timpul nopţii s-a intervenit în zonele cu probleme cu 32 de efective şi 14 mijloace. Situaţia este monitorizată în continuare” a declarat Niculina Dobrilă, prefectul județului Neamț.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.