Mii de nemțeni internați, carantinați, izolați DEGEABA! Studiu: Bolnavii asimptomatici nu sunt contagioși!

Mii de nemțeni au fost internați, izolați sau carantinați inutil – aceasta este concluzia care se poate trage în baza unui studiu recent realizat de cercetători chinezi, cercetare indexată de prestigioasa National Library of Medicine, trimisă deja OMS pentru o reacție oficială, după cum informează Mediafax citat de stiripesurse.ro.
În județul Neamț au fost sute de pacienți asimptomatici internați în spitale și care, conform reglementărilor, au fost ținuți în această situație până când analizele duceau la două rezultate consecutive negative. Unii dintre aceștia pacienți s-au și plâns, în mod public, că aceste internări ciudate îi îmbolnăvesc de alte boli și au și efecte negative psihologice, dat fiind contrastul dintre condițiile de izolare de la domiciliu și cele considerate „inumane” din Spitalul Județean Neamț (nefiind toalete în fiecare cameră, erau obligați să-și facă nevoile în saloane, în saci de plastic; au stat cu săptămânile în aceeași pijama etc).
Asimptomaticii au generat la rândul lor alte plutoane de suspecți de COVID-19, e vorba de contacții lor care, de asemenea, au fost obligați să rămână în izolare la domiciliu, cu tot cu familiile lor. Iar cine nu respecta măsura izolării era săltat de autorități și dus în centre de carantină.
Reamintim că autoritățile din România au aplicat „orbește” recomandările OMS (tot mai criticate de diverse voci sau chiar organisme din comunitatea științifică), nu au realizat studii științifice și, de asemenea, pacienților care aveau Coronavirus și au decedat nu li s-au efectuat necropsii.

Mai jos, integral, articolul citat:

<<Mii de români infectați cu coronavirus au fost internați în spitale deși nu aveau niciun simptom. Alte câteva sute de mii au fost oligate să stea în carantină , iar autoritățile au prezentat măsurile ca fiind unele care au salvat vieți. Însă, autoritățile din România sunt contrazise de specialiști. Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. Din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat boala, arată studiul, conform Mediafax.

Opt cercetători chinezi au făcut primul şi cel mai amplu studiu legat de cât de contagioase sunt persoanele care au infecţia COVID-19, dar nu au simptome ale bolii.

Ei pus o persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Specialiştii i-au supravegheat atent timp de 5 zile.

După aceea, cele 455 de persoane au fost izolate şi monitorizate cu atenţie. Dintre acestea, doar opt au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciuna nu a luat virusul SARS-COV-2. Certifică asta testarea PCR, analizele de sânge şi examinarea pulmonară prin tomografie.

Aceste noi date vor schimba cu siguranţă modul în care oamenii se vor raporta la acest virus în viitorul apropiat.

„În momentul în care există un contact prelungit aşa cum se întâmplă în familie sau la locul de muncă, rămâne un risc de a transmite, dar, la nivel de populaţie, atunci când mergem la terase, sau la supermarket, sau în altă parte riscul ca un asimptomatic să transmită este practic foarte, foarte mic, ceea schimbă mult datele problemei pentru că asta înseamnă că, dacă o persoană este asimptomatică şi ne întâlnim cu ea, avem un risc mic de a ne îmbolnăvi, lucru care este diferit faţă de ceea ce ştiam până acum”, explică medicul infecţionist Adrian Marinescu.

Acest studiu ar putea schimba și modul în care se fac internările, iar oamenii se vor gândi dacă le va mai fi teamă când ies din casă.

„Acest studiu ar putea schimba trei elemente în plan practic: persoanele diagnosticate dar asimptomatice cu atât mai mult ar putea să stea acasă, să nu mai fie internate. În al doilea rând nu ar trebui să ne fie teamă în momentul în care ieşim din casă şi venim în contact cu alte persoane, să ne gândim că cei din jur, chiar dacă nu au simptome pot să transmit, riscul e categoric mai mic, în al treilea rând: singurul studiu din România vorbeşte de un procent de 2%, ceea ce înseamnă că 360.000 de români au trecut prin boală. Dacă ne gândim că maximum 20.000 sunt diagnosticaţi, asta înseamnă că, în rest, cei mai mulţi au avut forme asimptomatice. Studiul de faţă cumva ne linişteşte şi ne putem gândi că persoana simptomatică are un risc mic de a ne transmite în momentul în care ne întâlnim cu diverse ocazii”, mai spune Dr. Marinescu.

Studiul cercetătorilor chinezi este indexat de prestigioasa National Library of Medicine şi a fost trimis deja experţilor OMS pentru o reacţie din partea acestora>>.

 

D.V.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Mii de nemțeni internați, carantinați, izolați DEGEABA! Studiu: Bolnavii asimptomatici nu sunt contagioși!

 1. Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională ordonanța de urgență privind măsurile de carantină, izolare/internare obligatorie a persoanelor în contextul bolii transmisibile Covid-19
  Sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/avocatul-poporului-a-atacat-la-curtea-constitutionala-ordonanta-de-urgenta-privind-masurile-de-carantina.html

  Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate în legătură cu mai multe măsuri legale care privesc reforma în domeniul sănătății, se arată într-un comunicat al instituției.
  Vă prezentăm mai jos forma integrală a comnicatului:
  ”Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 25 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare și cele ale art. 8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei.
  Avocatul Poporului apreciază că dispozițiile menționate sunt neconstituționale, în măsura în care permit dispunerea unor măsuri de restrângere a exercițiului libertății individuale, prin acte administrative (ordine) emise de organe administrative (Ministrul Sănătății).
  În esență, Avocatul Poporului apreciază că lipsa reglementării la nivelul legislaţiei primare a măsurilor generate de epidemii (carantină, izolare/internare obligatorie a persoanelor în contextul bolii transmisibile Covid-19) lasă la latitudinea Ministrului Sănătății emiterea unor acte administrative, cu caracter normativ, de rang infralegal, ingerinţa generată de această stare vizând drepturi fundamentale, respectiv dreptul la libertate individuală și dreptul la viață intimă, familială și privată, cu încălcarea prevederilor art. 53 din Constituţie.
  Avocatul Poporului consideră că trebuie să existe o reglementare juridică la nivel de lege, în sensul identificării clare a persoanelor şi situațiilor în care şi faţă de care măsura carantinei (în oricare dintre formele acesteia: instituționalizată/internare, izolare) se poate lua, cine o poate lua, în ce condiţii şi pe ce perioadă, deoarece toate aceste situații presupun o limitare a unor drepturi fundamentale ale omului.
  Dispozițiile legale criticate, fără a stabili în concret garanții adecvate menite să asigure respectarea caracterului inviolabil al libertății persoanei, lasă unui organ administrativ, Ministrul Sănătății, posibilitatea să legifereze și să restrângă drepturi fundamentale, prin impunerea unor măsuri privative de libertate.
  Legea este cea care trebuie să reglementeze procedura de instituire și încetare a măsurilor restrictive de libertate, aplicarea graduală a măsurilor în funcție de severitatea cazului, atribuțiile fiecărei autorități publice în executarea măsurilor.
  Mai mult, normele legale supuse controlului de constituționalitate, care reglementează dispunerea unor măsuri, trebuie să fie elaborate în mod previzibil şi în limitele unor repere concrete, care să elimine riscul ca, prin ingerinţa autorităţilor administrative, măsurile să capete caracter abuziv sau restrictiv al unor drepturi sau libertăţi.
  Pentru a fi respectată de către destinatarii săi, şi anume de autorităţile administrative, normele legale care permit acestora să ia măsuri necesare şi proporţionale, trebuie să îndeplinească anumite cerinţe de claritate şi previzibilitate, astfel încât aceşti destinatari să îşi poată adapta în mod corespunzător conduita.”

 2. Totuși, cât de credibile sunt testele pentru coronavirus? În Tanzania, o capră, un fruct pawpaw și o pasăre kware ar fi fost testate pozitiv cu COVID-19
  Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/social/video-totusi-cat-de-credibile-sunt-testele-pentru-coronavirus-in-tanzania-o-capra-un-fruct-pawpaw-si-o-pasare-kware-ar-fi-fost-testate-pozitiv-cu-covid-19-19356802

  Președintele Tanzaniei, John Magufuli, denunță acuratețea kiturilor de testare primite din import pentru detectarea infecțiilor cu noul coronavirus și spune că la trimiterea unor mostre anonime, atribuite unor persoane, laboratorul de specialitate ar fi certificat cu teste pozitive secvențe genetice culese de la animale sau chiar din regnul vegetal. „O capră să aibă corona, un fruct durian să aibă corona, pawpaw să aibă corona, o pasăre kware să aibă corona, aceasta trebuie să ridice semne de întrebare.” Este prima semnalare oficială de la nivelul unui stat a erorilor testărilor pentru coronavirus, după ce avertismente au sosit din Germania, Marea Britanie și SUA că testele nu au acuratețe, fiind neomologate și urmărind identificarea unui material genetic asociat cu coronavirus, dar care ar fi de fapt unul cu răspândire largă în rândul populației. Într-un răstimp în care economiile lumii aruncă în șomaj zeci de milioane de lucrători, în contextul blocajelor instituite pentru combaterea extinderii infecțiilor cu noul coronavirus, un mesaj-șoc vine din Tanzania: testările în baza cărora factorii de decizie dau peste cap viața cetățenilor ar putea include marje de eroare într-atât de mari încât mostre luate chiar și de pe fructe exotice să aibă rezultate pozitive la îmbolnăvirile cu COVID-19. Președintele Tanzaniei, John Magufuli, care a fost partizan al menținerii deschise a economiei, contestă acuratețea kiturilor de testare pentru noul coronavirus și spune că mostre trimise aleatoriu au fost procesate de laborator și ar fi dat rezultate pozitive sau negative ca și când ar fi venit de la oameni, însă ele în realitate au fost prelevate dintr-o arie mai largă a regnurilor animal și vegetal. „Am luat mostre de la capre, am luat mostre de la oi, am luat mostre de la pawpaw, am luat chiar și mostre de la uleiul de motor…”, a spus președintele Tanzaniei într-o intervenție publică.

Lasă un răspuns