Mii de navetişti din Neamţ nu au azi transport pentru întoarcerea acasă!

Greva generală în care au intrat transportatorii de persoane din Neamţ (cu excepţia Troleibuzul) pune într-o situaţie deosebită mii şi mii de nemţeni care sunt navetişti. E vorba de angajaţi care fac naveta din localităţile de domiciliu în cele în care lucrează dar şi de elevi, mai ales de liceeni.

La categoria salariaţi intră toţi cei care fac naveta cu mijloace de transport în comun (autobuze, troleibuze etc), angajaţi la diverse firme şi instituţii dar şi foarte multe cadre didactice. Elevi de liceu care fac naveta sunt, de asemenea, în fiecare comună, de ordinul zecilor şi chiar peste 100. Iar în Neamţ sunt 78 de comune…

Toţi aceştia au venit dimineaţă la muncă sau la şcoală, majoritatea curselor plecând din capătul de traseu la orele 6-7 şi ajungând spre oraşe undeva înainte de 8. Iar de la 8 aceste maşini rămân în autogări, pe termen nedeterminat după cum au anunţat transportatorii.

De pe la 13-14 sunt elevi care termină cursurile şi care nu vor mai avea în staţii microbuze şi autobuze. la fel şi profesorii navetişti.

De pe la 16, aceeaşi problemă o vor avea ceilalţi angajaţi.

Puţini dintre ei vor putea recurge la trenuri, dar marea majoritate nu au această apţiune.

Evident că se va recurge la „ocazii”, în multe cazuri din bucăţi.

Există şi sectorul „piraţilor” din transporturi, pentru care aceast[ criză este mană cerească, dar capacitate de transport a acestora este extrem de mică, aceştia nu vor putea absoarbe nici unu la sută din pasagerii rămaşi „în aer” din cauza ne]nélegerilor dintre Ministrul Transporturilor şi operatori.

DV

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns