Mihai Stoica a stat la coadă ca să voteze: „E cel mai frumos preț plătit pentru democrație!”


Consilierul județean Mihai Stoica a stat la o coadă ca să voteze, la secția de la Colegiul Național Ștefan cel Mare din Târgu Neamț, unde este arondat. Vreo 5 oameni erau pe hol (vezi foto), și de încă vreo două ori pe atât erau în sala de clasă unde se desfășura votul, fie în cabine, fie cu buletinle de vot în mîini așteptând să se elibereze cabinele.

Stoica a stat la acel rând cu câteva minute în plus față de alții pentru că a poftit să treacă în fața lui pe două doamne care erau cu copiii alături de ele (unul era chiar un bebeluș de câteva luni).

„Da, am stat la coadă ca să votez dar a durat doar câteva minute. Este cel mai frumos preț plătit pentru democrație, să stai la coadă ca să poți exercita acel drept pentru care atâția oameni au murit la Revoluție. Și cum au stat atâția alții ca și mine, și la această secție de votare dar și la multe altele din țară sau din diaspora înseamnă că românii chiar vor democrație, că România începe să se trezească.

Am votat cu gândul la valori importante pentru nemteni, pentru români, pentru Europa. Acest set de valori insinuează și noțiuni de politică și administrație la care trebuie să ne aliniem, dar și acea bunăstarea reală de tip european pe care trebuie să le-o oferim românilor. Românii sunt un popor european prin istorie și cultură, dar trebuie să ajungem la acest standard și prin economie, dezvoltare si nivel de trai. De aceea am votat pentru viitori parlamentari europeni care au expertiza, verticalitate și prezintă garanția că vor face ceea ce trebuie pentru o Românie care să fie bine așezată în familia europeană”, a declarat Mihai Stoica.

D.V.

Lasă un răspuns