Mihai Obreja: Trei credite, apartament, teren și mașină

Consilier local PNL, profesorul Mihai Obreja consemnează în declarația de avere publicată pe site-ul primăriei atât un apartament, cât și un teren și un autoturism.
Astfel, familia Obreja este proprietara unui teren situat în intravilanul comunei Dămuc, în suprafață de 1629 metri pătrați, pe care l-a cumpărat în urmă cu trei ani.
Apartamentul, situat în Piatra Neamț a fost cumpărat cu credit ipotecar, în urmă cu nouă ani, iar autoturismul, un Renault Megane fabricat în 2008, a fost achiziționat tot cu ajutorul unui credit. De asemenea, consilierul local menționează , potrivit aceleiași declarații de avere, că anul trecut a vândut un apartament cu o cameră situat în Piatra Neamț, contra sumei de 50600 lei.
crop-avere-obreja
Și dacă am menționat ceva mai devreme termenul „credit” mai trebuie spus și că în același document alesul local apare cu patru credite, două la bancă, două la CAR. Ținând cont de faptul că data la care a fost completată declarația de avere este 5 iulie 2016, în momentul de față consilierul a rămas numai cu trei împrumuturi, pentru că unul, în valoare de 3000 de lei, a avut scadența în luna septembrie. Așa stând lucrurile, Obreja mai are de plătit până în anul 2021 pentru un credit luat anul acesta, în valoare de 10 mii de lei, iar celelalte două – de 20 de mii lei, respectiv 44.575 mii lei – sunt scadente în lunile septembrie și octombrie ale lui 2017.
În ceea ce privește veniturile familiei aferente ultimului an fiscal încheiat, soții Obreja, ambii cadre didactice la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, (instituție pe care Mihai Obreja a și condus-o pentru mai mult timp, n. red.), au încasat împreună aproape 88 de mii de lei. Alte 38 de mii de lei provin din activitatea de coordonator implementare proiect POSDRU, pe care Mihai Obreja a prestat-o pentru Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

Alex SÎRBU

N.B. Continuăm serialul în care vă oferim detalii privind declarațiile de avere ale consilierilor locali pietreni, așa cum sunt ele consemnate pe pagina de internet a instituției.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns