Mihai Murariu – KOJAK, candidatul pregătit să SALVEZE Roznovul! Foto-Video

Mihai Murariu (cunoscut drept KOJAK) este candidatul lansat ieri oficial de Alianța USR-Plus pentru funcția de primar de Roznov. Membru al USR (ca toată familia lui) el este cel care dorește să ajungă în fruntea Primăriei și administrației roznovene, pentru a SALVA comunitate, decis să aplice pentru localitatea unde s-a născut și format ca om bunele practici dobândite în Austria unde a locuit, muncit și făcut afaceri aproape 28 de ani.

KOJAK de la Roznov (cum este cunoscut Murariu nu doar în orașul respectiv ci în toată zona, ba și în destule colțuri ale județului) s-a hotărât să intre în politică odată ce, reîntors acasă, a constatat că Roznovul e oraș doar cu numele. că „În 30 de ani parcă nu s-a schimbat nimic în bine, parcă timpul a fost oprit în loc”.

Antreprenor de succes (este implicat în două afaceri de transport internațional de mărfuri, cu TIR-uri pe care le are în co-proprietate sau care îi aparțin doar lui), Murariu spune că Roznovul are acum nevoie nu de un detectiv care să se tot plângă de „trista moștenire” ci de un manager care să dezvolte comunitatea. „Acum 20 de ani, roznovenilor li se promitea repararea unui cămin cultural care se dărâma sau chiar un cămin cultural nou. Unii au și câștigat alegeri cu astfel de promisiuni sau desene dar Căminul Cultural nu a fost făcut. Mai nou, aud că nu se mai promite Cămin Cultural ci Casă de Cultură. Tot așa, cu desene frumoase, dar cei din Primărie nu știu nici cât va fi amprenta la sol a viitoarei construcții. Desene, desene frumoase, nu? Roznovul e oraș dar încă mai avem drumuri de pământ în timp ce ulițele din comunele cu care ne învecinăm sunt asfaltate… A venit vremea să trecem de la promisiuni și desene la fapte, de la povestiri la a ne sufleca mânecile și să ne apucăm de treabă! Cei care îmi cunosc afacerile dar și casa și curtea mea, știu că nu vorbesc ca să mă aflu în treabă”, a spus ieri Murariu, la lansarea care a avut loc în curtea casei sale, un adevărat ranch care e în mijlocul unei oaze de verdeață de vreo 7000 de metri pătrați.

Făcând oficiile de MC al evenimentului, deputatul Iulian Bulai (președintele USR Neamț) a subliniat că toate localitățile din Neamț au nevoie de astfel de primari, care au probat deja prin propria carieră că știu să dezvolte afaceri și să creeze locuri de muncă, experiența din Europa fiind un atu în plus. Au fost prezenți și Florin Zaharia (candidatul USR-Plus pentru funcția de președinte al CJ Neamț) și Marius Irimia (candidatul USR-Plus pentru Primăria Piatra Neamț) și au punctat și ei că acum au un partener și coleg de echipă deosebit în Mihai Murariu și că roznovenii merită șansa de a-l avea pe acesta drept primar.

Istoria unui brand: „Kojak de la Roznov”

Dacă spui Murariu în zona Roznov, ai putea fi întrebat „care Murariu?”, fiind vorba de un nume de familie des întâlnit. Dacă spui însă „Kojak”, toată lumea știe despre cine este vorba. A primit porecla transformată în renume pe la 16 ani, când a început să semene cu personajul din cunoscutul serial american, interpretat de Telly Savalas. Tuns scurt, cu un fizic robust, măsurându-și mereu cu grijă cuvintele și gesturile, cu predilecție spre analiză atentă la tot ce se întâmpla în jurul lui, a fost botezat „Kojak” de niște amici și așa i-a rămas numele.
După 1990, nu a așteptat circulația fără vize și în 1991 era deja în Austria unde, cu mici întreruperi, a rămas până anul trecut. A muncit și a construit două business-uri în care acum lucrează peste 30 de oameni, majoritatea din Neamț, din zona Roznov. „La scurt timp, austriecii au auzit pe cineva spunându-mi Kojak și au înceut să-mi spună la fel și ei. Și nemții, și ceilalți europeni cu care intram în contacte de afaceri” – spune Murariu și predilecția respectivă este una firească din moment ce e vorba de un personaj de film american dar care interpreta un rol și atitudini mai aproapiate de spiritul german.

La evenimentul pre-electoral de ieri, tot la ranch-ul lui Kojak de la Roznov a avut loc și lansarea candidaților de la Zănești, Podoleni, Costișa.

 

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns