Micu reacţionează: Conducta de 400 mm nu era în planul de situaţie dat de Apaserv!

Lucrările de la Parcarea Etajată şi avaria de azi de la conducta magistrală (care a lăsat 50.000 de oameni fără apă la robinete) stârnesc disputele aşteptate.

După ce actualul director de la Apaserv  acuzat constructorul Parcării că nu a respectat avizul care conţinea clauza obligatorie a devierii ţevii, conducerea Primăriei Roman contraatacă punctând faptul că în aviz se vorbea la modul de principiu despre deviere (fără a fi nominalizată conducta de 400 mm) iar în planul de situaţie anexat nu apare ţeava respectivă.

Varianta respectivă este susţinută atât de actualul primar interimar Lucian Micu cât şi de predecesorul lui, Laurenţiu Leoreanu.

„Uitaţi-vă pe planul de situaţii (N.R. – vezi foto). Nu apare nicăieri conducat de 400 mm. În ce priveşte reţeaua de distribuţie apă este menţionată o singură conductă de 200 mm, dar în afara terenului pe care este parcarea, la un metru şi jumătate de această investiţie. Da, Apaserv a spus în aviz, dar la un mod de principiu, să deviem ce ar fi de deviat, dar ţeava menţionată de ei, cea de 200, era în afara şantierului nostru. Iar parcarea etajată e pe piloni de metal, la lucrări nu s-a dat peste ţeava care – repet, nici nu era în planul de situaţii – deci ce să deviem?”, spune primarul Micu.

Laurenţiu Leoreanu întăreşte spusele actualului primar: “Nu trebuie să ştie nimeni multă geometrie să vadă că ţeava de 200 – nu cea de 400, că nu apare în schiţa dată de Apaserv! – nu e suprapusă pe terenul parcării ci vine oblic şi trece nici măcar tangenţial ci la un metru şi jumătate distanţă de parcare. Cum să reproşeze cineva acum că Primăria şi constructorul nu au luat măsuri de deviere a unei ţevi pe care ei nu au marcat-o în acea anexă la aviz, iar în cuprinsul avizului se spunea <<conform anexei>>?”.

Leoreanu a dat şi o veste bună romaşcanilor, anunţând că a fost depistată la un furnizor din Braşov şi cea de-a două piesă necesară (prima fusese găsită la Bistriţa). „Sperăm ca în cel mai scurt timp, în noaptea asta, piesele să ajungă la Roman, să înceapă lucrările şi mâine romaşcanii să aibă din nou apă la robinet”, a spus Leoreanu.

D. VINCA

2 thoughts on “Micu reacţionează: Conducta de 400 mm nu era în planul de situaţie dat de Apaserv!

  1. Niste maimutoi penibili!Atat cei doi din foto, cat si cei de la Apa Serv!

Lasă un răspuns